Het verhaal achter: Maximus BlitzBahn – Toverland

In 2015 opende Toverland een nieuwe attractie. De oude Bobslee werd verwijderd en er kwam een volledig nieuw model in de plaats. Het verhaal achter deze attractie draait rond Maximus Müller. De uitvinder is namelijk op zoek naar een testrijder om een snelheidsrecord te kunnen verbreken op zijn laatste uitvinding. De Maximus BlitzBahn is immers de snelste bob ooit gebouwd. Hieronder laten we Maximus Müller aan het woord en kan hij zijn verhaal doen.

 

Ich bin Maximus Müller und möchte mich euch gern vorstellen….Ach Entschuldigung, ich möchte meine niederländischen Freunde natürlich auf Holländisch ansprechen. Im Jahr 1973 habe ich doch einen ‚Übersetzer‘ erfunden, wo ist er denn bloβ?

Ja, ik heb de vertaalmachine gevonden! Hopelijk verstaan jullie me nu!

Ik ben dus Maximus Müller en wil me graag aan jullie voorstellen. Ik ben een Oostenrijkse uitvinder, een genie al zeg ik het zelf. Vroeger, toen ik nog een kind was werd ik al omringd door de meest fantastische uitvindingen van mijn grootouders en ouders. De passie voor uitvinden is mij, van kleins af aan, met de paplepel ingegoten. Na jarenlang experimenteren en vele oorkondes behoor ik nu tot één van de allerbeste uitvinders ter wereld!

 

Ik heb lang geleden een tijdje in Villa Fiasko gewoond. Dit was destijds het huis van mijn grootouders. Ik knutselde als kind al de ene na de andere uitvinding in elkaar. Ben je al eens in Villa Fiasko geweest? Dan heb je ongetwijfeld mijn uitvindingen gezien! Maar goed, dit liep na een tijdje een klein beetje uit de hand. Op een gegeven moment had ik het hele huis met handige uitvindingen volgebouwd en was er geen woonruimte meer over. Noodgedwongen ben ik op zoek gegaan naar een ander onderkomen. Ik ben toen een tijdje in Oostenrijk gaan wonen, mijn geboorteland.

 


In Oostenrijk heb ik bewust een afgelegen plekje in de Alpen uitgezocht om mij volledig op het uitvinden te kunnen richten. De drukte in Toverland kwam mijn uitvindingen namelijk niet ten goede. Eenmaal in de Alpen aangekomen ben ik direct begonnen met het bouwen van een berghut en een werkplaats met mijn zelf ontworpen “Bomenkapper”. Voor elke omgekapte boom heb ik natuurlijk direct een nieuw boompje terug geplant.

 

 

Eén van mijn eerste grote uitvindingen in Oostenrijk was de “Alpine Bergsteiger”. Mijn grootvader kwam aan het begin van de 20e eeuw op dit idee. Hij bouwde een prototype en maakte een testrit. Ik heb zijn schetsen bewaard zodat ik zijn uitvinding kon perfectioneren. De “Alpine Bergsteiger” is een soort skilift op lange poten, waarmee ik gemakkelijk en snel door de Alpen kon lopen. Tijdens mijn periode in Oostenrijk heb ik me goed kunnen ontwikkelen en ook de nodige prijzen gewonnen. Hoewel er weinig mensen bij mij op bezoek kwamen zijn mijn ontdekkingen gelukkig niet onopgemerkt gebleven. Ik schreef regelmatig met andere uitvinders en wetenschappers.

Ik heb een hele mooie tijd gehad in Oostenrijk, maar voelde me soms wel eenzaam. Bovendien moest ik telkens mijn eigen uitvindingen testen. Dat liep niet altijd goed af.

 


Afgelopen tijd ben ik in Oostenrijk voornamelijk bezig geweest met het ontwerpen van de snelste elektrische bobslee ooit. Tot op heden is dit me niet gelukt. Na dagenlang schetsen en wekenlang ontwerpen ontstond langzaam een eerste prototype van mijn “snelste bob ooit”. Enkele maanden en vele testritten later kwam ik erachter dat mijn omgeving niet ideaal was om een snelheidsrecord te vestigen. Ik besloot dan ook direct om Oostenrijk te verlaten en terug te keren naar Toverland. Ik hoopte in Toverland enkele magische onderdelen en grondstoffen te vinden voor mijn bobslee.

Direct naast Villa Fiasko heb ik mijn chalet gebouwd. Natuurlijk in Oostenrijkse stijl, zodat ik me toch een beetje thuis voel…….Sorry, maar ik moet nu echt weer aan het werk. Op dit moment ben ik namelijk druk in de weer om mijn nieuwste uitvinding “de snelste bob ooit” op tijd af te krijgen. Vanaf 28 maart gaat het zomerseizoen weer van start bij Toverland en hoop ik met jouw hulp een snelheidsrecord te vestigen. Hiervoor ben ik alvast op zoek naar de allersnelste testrijders!

 

 

Tekst: Toverland

Foto’s: Toverland, Bob Van Dyck