Nieuwe Drakenzone Heide Park zal openen op 14 mei

Heide Park is momenteel aan het werk aan een nieuwe themazone speciaal voor kinderen die de naam Drachenzähmen – Die Insel zal krijgen. Deze zone komt te liggen op de plek waar vroeger de oude boottochtjes  Kanalfarth en Märchenfarth gelegen waren.

 

‘Hoe tem je een draak’ zoals de zone in het Nederlands zal noemen zal je meenemen naar een wereld vol Vikingen en draken.  In deze nieuwe zone zal je de hoofdpersonages Hiccup en Thootless kunnen ontmoeten. Er zullen vier nieuwe attracties komen voor kinderen tussen de leeftijd van drie tot tien jaar en voor iedereen van de familie. De hele zone zal enorm gethematiseerd worden waardoor je volledig ondergedompeld wordt in hun wereld.

 

 

In een nieuw promo filmpje zien we dat de attractie zal openen op 14 mei. Welke attracties in de zone komen te liggen is momenteel nog niet officieel meegedeeld, toch zien we in het filmpje een familie een boottochtje maken in Vikingbootjes. Mogelijk is Kanalfahrt gespaard gebleven van de sloophamer en krijgt deze een nieuw thema.

Op enkele foto’s van de fansite Heide-Park World zagen we eerder al dat Märchenfarth volledig gesloopt was.

 

Op enkele concepttekeningen van het park zien we alvast een attractie waarbij de bezoekers plat op hun buik liggen en een soort zweefvlucht maken, vergelijkbaar met Avatar Air Glider in Movie Park Germany en een draaimolen met draakjes.

 

Bron: Heide Park, Parkerlebnis

Foto’s: Heide Park, Heide Park World