Fun Spot America gaat de komende jaren flink uitbreiden

Fun Spot America, een eerder bescheiden park, gelegen in Orlando, dat bij ons bekend raakte omdat Plopsa daar inspiratie op deed voor de bouw van Heidi The Ride, naar een voorbeeld van White Lightning, maakte haar plannen bekend voor de komende 5 tot 10 jaar.

 

Fun Spot America sloeg de handen in elkaar met Falcon’s Creative Group, een bedrijf dat helpt met het creëren van een masterplan voor bedrijven die willen innoveren. De uitbreiding zal in meerdere fases verlopen en brengt ook een volledig nieuwe thematisering van het bestaande deel met zich mee. De Americana look zal blijven, maar het park zal zes verschillende zones kennen.

De eerste uitbreiding staat gepland voor 2017. Dan zal er een zwempark openen. Dit waterpark zal meerdere glijbanen krijgen, een lazy river en een lounge zone. Dat het waterpark precies in 2017 opent is ongetwijfeld doordat een ander groot waterpark in de buurt dat jaar de deuren sluit. Wet ‘N’ Wild maakte al bekend op te houden met bestaan.

Verder zal het park heel wat nieuwe attracties openen zoals flatrides, een sky ride en een boomstamattractie. Ook zal er een volledig nieuw parkeergebouw komen, aangezien de uitbreiding op de huidige parking komt.

 

Onderaan de concept art zien we ook dat het park een gebied net aan de overkant van de weg in gebruik gaat nemen, dit nieuwe gebied zal alvast ook een nieuwe achtbaan krijgen, maar details daarover zijn nog niet bekend gemaakt.

Wanneer welke attractie precies opent wordt momenteel nog in beraad gehouden, maar zeker is dat dit tussen de 5 en 10 jaar zal duren.

 

Bron: Fun Spot

Foto’s: Fun Spot