2016 wordt het jaar van de mensapen in Pairi Daiza

Pairi Daiza maakte op haar facebookpagina bekend dat ze dit jaar enkele mensapen gaan ontvangen. Dit is nog maar een kleine greep uit de nieuwigheden voor het aankomende seizoen, want ook in het park wordt er hard gewerkt aan een Russisch gebied.

 

Naast alle werken voor Terre Du Froid, een nieuw themadeel waar onder andere bizons opgenomen worden, is het park ook aan de slag gegaan in het Afrikaanse gebied. Naast het lemuren eiland, Nosy Komba, zullen twee nieuwe eilanden gecreëerd worden. Ook zullen er twee vulkanen gebouwd worden. Deze nieuwe eilanden zullen de thuishaven worden van de gorilla’s en orang-oetans die later dit jaar zullen arriveren. Deze dieren zullen overkomen van andere dierentuinen vanuit heel Europa.

 

Pairi Daiza is een dierenpark dat elk jaar stevig blijft investeren, wat ook merkbaar is aan de bezoekersaantallen. Door de komst van de twee panda’s Xing Hui en Hao Hao stegen de aantallen in 2014 naar een record van 1.390.000 bezoekers. Ook in 2015 verbrak het park haar bezoekersaantal, ongetwijfeld had dit te maken met de panda’s maar ook door de geboorte van Nang Faa, het Aziatische babyolifantje en de opening van de tijgertempel. Het park behaalde in 2015 maar liefst  1.767.000 bezoekers.

 

Bron: Pairi Daiza