De glazen bol van de British Airways i360 in Brighton werd gemonteerd

Het glazen uitkijkplatform van de British Airways i360 toren, ontworpen door Marks Barfield Architects, werd gemonteerd op 13 januari. OP die manier komt de laatste fase van het project in zicht, het openen van de hoogste observatietoren ter wereld deze zomer.

 

Het constructieteam installeerde het platform op de 162 meter hoge toren, wat nu een adembenemend, futuristisch uitkijkplatform vormt. Dit is tien maal groter dan de capsules op de London Eye. Het platform bied plaats aan 200 personen.

David Marks vertelt, “het is enorm opwindend om het platform vorm te zien aannemen op de toren. Het Poma team heeft fantastisch werk geleverd. Ze toonden vakmanschap bij het creëren van de ‘Pod’ en deden dat ook aan een hoog tempo.”

Julia Barfield, “Dit is een enorm belangrijk moment voor ons. De pod is nu compleet en ziet er geweldig uit. De vloeiende vorm van het glas ziet er super uit in de kustomgeving, de onderkant zal de natuurlijk golven van de zee reflecteren.”

Eleanor Harris, CEO van British Airways i360 vertelt, “Dit is een fantastisch begin van het jaar. We zitten goed op schema en kijken er naar uit om de toren en de pod te testen. Dit zal in de lente gebeuren.”

 

De pod is 4.7 meter hoog en 18 meter breed, deze zal tot een hoogte van 138 meter gaan, waar hij je een prachtig uitzicht bied op de stad Brighton, het Engelse Kanaal kilometer kustlandschap in Sussex.

De pod weegt 106 ton en werd samengesteld uit 24 segmenten handgevormd glas.

In de pod is verwarming en airconditioning voorzien. Ook is hij volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voor de passagiers zijn er banken voorzien en er zal een bar in komen. De uniekste bar van het VK.