De Joker neemt Total Mayhem over in Six Flags Great Adventure

“Six Flags Great Adventure zal domineren als ‘Koning der chaos’ in 2016, wanneer het grootste themapark ter wereld de unieke achtbaan Total Mayhem opent.” Zo kondigde het park een tijdje geleden hun nieuwste achtbaan aan. Maar achter de schermen heeft de slechterik uit de Batman films een duivels plannetje bedacht om deze achtbaan in zijn macht te krijgen.

 

De free fly 4D-coaster, zoals S&S dit type noemt zal het indrukwekkende achtbaan aanbod van het park verder uitbreiden, naast achtbanen als Kingda Ka en El Toro, wordt dit opnieuw een achtbaan met een hoog thrill gehalte.

Na een optakeling van 40 meter op de verticale lifthill, zal deze ‘free fly’ achtbaan voor onrust zorgen, de berijders gaan minstens 6 maal ondersteboven tijdens hun gewichtloze rit. Thrillseekers zullen sensationele minuten beleven wanneer ze duiken en draaien. Ze gaan van niveau naar niveau via onverwachte drops. De zitjes zijn zo ontworpen dat de berijders de track niet zien, niet boven of onder hen, wat zorgt voor enkele verrassingseffecten. Ze zijn enkel omgeven door de lucht, de grond onder hen en het meer dat vlakbij ligt.

 

Het Joker thema is geen vreemde keuze, aangezien er een nieuwe film op komst is. Dat is ook wel duidelijk te merken in meerdere parken uit de groep, zo zal Six Flags Over Georgia twee thrill rides krijgen in eenzelfde thema met The Joker, Chaos Coaster en Harley Quinn Spinsanity. Six Flags Discovery Kingdom bouwt dan weer hun houten achtbaan ‘Roar!’ om tot een hybride achtbaan met inversies, gebouwd door Rocky Mountain Construction. De darkride, Justice League: Battle for Metropolis komt dan weer naar Six Flags México en Six Flags Great America.

De bouw van de achtbaan is alvast begonnen, verwacht wordt dat deze opent in de lente.

 

Het unieke ontwerp van The Joker:

  • Een indrukwekkende, zwevende en bochtige I-Box track met een uniek ontwerp.
  • Een unieke, magnetische technologie die voor omwentelingen zorgt en de gasten een gevoel van gewichtloosheid biedt.
  • 4D treintjes waarin 8 berijders plaats kunnen nemen.
  • Men zit oog in oog met elkaar.
  • Een 40 meter hoge, verticale lifthill.
  • Twee meer dan 90° drops waarbij je een vrije val ervaart.

 

Bron en foto’s: Six Flags