De track van ‘The Flying Dinosaur Coaster’ is bijna volledig

Op 18 Maart 2014 werd er door Universal aangekondigd dat men een nieuwe attractie zou openen in Universal Studios Japan in 2016. Momenteel is men volop bezig met de bouw van deze nieuwe “B&M Flying roller coaster”. De track is bijna volledig compleet.

De rit begint met een grote lifthill, gevolgd door een steile afdaling. De achtbaan zal een speciaal element bevatten dat kenmerkend is voor dit type achtbaan, namelijk een “Fly to Lie”. Dit zorgt ervoor dat de inzittenden al liggend, met de handen naar beneden hangend (vliegende positie),  het element ingaan en vervolgens het element weer uitgaan, al liggend op hun rug. Het treintje wordt dus, na de horizontale inversie nog eens gedraaid over een hoek van 180°.

Na het ‘Fly to Lie’ element, duikt de trein naar beneden over het meer. Vervolgens gaat de achtbaan trein weer de hoogte in via een halve looping om zo weer in een  ‘vliegende’ positie te komen. Dan maakt de trein een scherpe bocht naar links om daarna door heel wat leuk bochtenwerk te vliegen.
Op het einde van de rit zal de trein nog door een opgaande helix rijden en een heartline roll om ten slotte in het station te eindigen.

Bron: Newsplusnotes

Foto’s: Made in USJ