Het verhaal achter: de Wuzen van Phantasialand

De Wuzen zijn een creatie van Eric Daman. Ze wonen in het Fantasy gedeelte van Phantasialand. Hun woongedeelte is opgedeeld in 2 delen. Je hebt enerzijds Wuze Town en anderzijds Baumenberg. In Wuze Town wonen voornamelijk de Stadswuzen. Hier wonen vooral vrouwen, de kinderen bevinden zich in het Wuze Town Kinderland. In Baumenberg wonen de Waterwuzen, hier komen bijna geen vrouwen. Het is een echt mannenvolkje dat in de bossen leeft.

Bijna elke attractie in dit gebied is verbonden aan de Wuzen. En elke attractie heeft zijn eigen verhaal over de Wuzen.

Stap mee met de Waterwuzen in een patrouilleboot en vaar over de Mondsee richting de oude sterrenwacht. De Wuzen noemen de bootjes ‘Wakobato’. Ze hebben onze hulp nodig om alle gedenkstenen proper te krijgen. Gewapend met een waterpistool kan je hun helpen, maar pas op voor de kikkers, want die kan je niet vertrouwen.

Niet veel verder ligt ‘Wözl’s Wassertreter’, in de prachtige catamarans van de Wuzen kan je rustig ronddobberen op de Mondsee en genieten van dit prachtige land.

De Wuzen zijn een echt werkvolkje. Ook de babyvogeltjes voeden hoort bij hun taken. Maar daarvoor heb je voedsel nodig. ‘Baumbergen Irrgarten’ is een echt doolhof waar je opzoek moet naar voedsel voor de baby vogels. Vervolgens moet je dan naar ‘Würmlin Express’ gaan, via dit speciaal ontwikkeld monorail systeem kan je de Wuzen helpen met het voederen van de babyvogeltjes.

Wat is dat vreemde geluid een beetje verder? Het is het post verdeel systeem van Wuzen. De Wuzen willen hun post graag ontvangen van jou. Trap dus de ziel uit je lijf in’ Wolke’s Luftpost’.

Kijk, de kikkers gaan op bijenjacht, stap in en geniet van deze zoektocht. ‘Die fröliche Bienchenjagd‘ gaat van start.

Bij ‘Der lustige Papagei’ kan je in een papagaai de wolken aanraken, de Wuzen vindt dit de max. Ze kunnen niet wachten om je mee te nemen.

Altijd al eens een schitteren zicht willen hebben van Wuze Town en Baumbergen? ‘Wirtl’s Taubenturm een hoge toren gunt je die kans, al moet je jou eigen wel naar boven trekken. En zo kan ineens ook de vogelvrienden van de Wuzen gedag zeggen.

Het echte ontmoetingscentrum van Wuze Town is de ‘Tittle Tattle Tree’, in deze hoge toren komen de wuzen bij elkaar voor een gezellige babbel terwijl ze door de lucht glijden. Stap snel in voor een babbeltje met hun.

Maar de grootste beproeving vind je in ‘Winjas Fear en Force’. Want willen de vrouwen een krijgster worden zoals de befaamde Winja dan moeten ze 2 proeven doorstaan. Ze moeten tonen dat ze krachtig zijn, dat ze ‘Force’ hebben. Aan de andere kant moeten ze hun angst, hun ‘Fear’ overwinnen. Indien je beide overleefd ben je een echte krijgster. Zal jij deze proef doorstaan?

En een beetje verder in het Wuze Town kinderland kunnen de jongste zich uitleven op allerlei leuke attracties.

Maar wat vergeten we nu toch nog? Juist de oppergod van de Wuzen. Deze oppergod is een reusachtige nacht havik. Speciaal voor hem hebben de Wuzen een tempel gebouwd. Jij kunt deze god een offer brengen door een ritje in ‘Temple of the Night Hawk’.

Bron: Phantasialand

Artikel: Maarten

Foto’s: Bob Van Dyck