Vergane glorie: Chippewa Lake Amusement Park

Chippewa Lake Park was een pretpark gelegen in Chippewa Lake te Ohio, Amerika. Dit park heeft 100 jaar bestaan, tot het de deuren sloot in 1978. De bezoekers bleven weg en het park kon niet anders dan sluiten. Bijna veertig jaar later staan er nog steeds attracties op het terrein die wegteren en overgroeid worden door de natuur.

 

Chippewa Lake Park begon in 1878 als Andres’s Pleasure Grounds, die naam behield het park de eerste 20 jaar van zijn bestaan. De hoofdattracties waren een stoomboot en een achtbaan waarbij men na elk ritje de karretjes manueel omhoog moest duwen. Mac Beach kocht in 1898 Chippewa Lake en hernoemde het park, hij zorgde ook voor een opleving van het park.

Hij liet er de Big Dipper bouwen, een van de eerste moderne achtbanen, deze kreeg later de naam  Rollercoaster. In de jaren 1960 kwamen er twee achtbanen bij, een wilde muis en een kiddie, ook kwam er een reuzenrad, een carrousel, balzalen enzoverder.

 

In 1969 werd het park verkocht aan Continental Business Enterprises. Deze nieuwe eigenaar had het idee om er een echt zomeroord van te maken, maar de interesse bleef weg bij de bezoekers en ook de nodige fondsen werden niet gevonden.

10 jaar na de verkoop kon het park de druk van de groeiende concurrentie niet meer aan, Cedar Point en Geauga Lake lokten alle bezoekers naar hen toe met grote en spectaculaire attracties, waardoor Chippewa Lake het onderspit moest delven. Ondertussen moest ook Geauga Lake de deuren sluiten.

Mac Beach, de voormalige eigenaar had voor haar nog een laatste wens, begraven worden op het terrein van het park, die wens zou ook ingewilligd zijn. Niemand weet echter precies waar zijn laatste rustplaats precies is.

In 2009 werd het park nog verkocht aan een groep die er een nieuw vakantieoord van wilde maken met hotels, zwembaden enzovoort, men begon aan het ruimen van enkele gebouwen, maar de plannen gingen dan toch niet door.

Door de jaren heen nam de begroeiing de attracties over, ook roest en zelfs enkele brandjes teisteren het gesloten park, toch trekken heel wat urban Explorers naar het park.

 

 

 

Bronnen: Wikipedia, Themeparktourist

Foto: Wikipedia