SeaWorld groep kondigt grote investeringen aan

SeaWorld kondigde nog maar net aan te stoppen met de orka show in San Diego of ze komen al met grootse plannen voor investeringen in meerdere parken. De komende jaren zal men investeren in nieuwe attracties, een nieuwe show en nieuwe kerstfiguren.

De SeaWorld parken in Orlando en San Diego zullen in de komende jaren een nieuwe darkride krijgen. Deze darkride zal in het teken staan van het rescue team van de groep. Op jetski wagentjes en jeeps, of zo lijkt het toch op de conceptarts, zal men langsheen heel wat taferelen komen. Op een andere concepttekening zien we dan weer een soort van duikbootjes. Welke darkride precies in welk park komt is momenteel nog niet geweten.

SeaWorld San Diego, waar de orka show in 2017 afgelast zal worden, krijgt een vervanger voor de show. De dieren zullen op een natuurlijkere manier tentoongesteld worden. Deze show zal eerder een educatief karakter krijgen. Men zal leren over de leefgewoontes van de dieren.

Het park in San antonio zal een grote, nieuwe, achtbaan krijgen. Deze achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse firma Intamin. Het wordt een gelanceerde achtbaan met Jet Ski’s als treintjes. De lanceringen zullen gebeuren door een bandensysteem. Een vergelijkbare achtbaan heeft de groep al geopend in 2008 in het SeaWorld park te Australië.

Een precieze openingsdatum voor de achtbaan en de darkrides werd momenteel nog niet gecommuniceerd, maar het zijn zeer interessante ontwikkelingen die we op de voet zullen volgen.