Witgezichtsaki Eddy hervindt geluk in ZooParc Overloon

De apenliefde viert momenteel hoogtij in ZooParc Overloon. Witgezichtsaki Eddy kwam over vanuit AquaZoo Friesland en vormt nu samen met vrouwtje Eefje een koppeltje. De twee zijn dolverliefd…

Eddy zat sinds een tijdje alleen in AquaZoo Friesland nadat zijn vriendje helaas was overleden. Bij ZooParc Overloon zijn ze erg in hun nopjes met de nieuwe bewoner. Zeker omdat vrouwtje Eefje nu gezelschap heeft gekregen van een mannelijke soortgenoot. Vanwege strikte regels vanuit het Europese fokprogramma mogen de twee zich niet voortplanten, maar ze hebben het wel heel fijn samen.

Onafscheidelijk
“Eefje en Eddy kunnen het erg goed met elkaar vinden, de introductie ging dan ook erg goed. Het leek wel liefde op het eerste gezicht, want het imponeergedrag om elkaar te verleiden begon direct. Ze zijn inmiddels onafscheidelijk. Overal waar Eddy gaat, volgt zijn nieuwe vrouw hem op de voet,” aldus dierenverzorgster Boukje van der Weijden.

Wit gezicht
Witgezichtsaki’s danken hun naam aan het witte gezicht dat de mannetjes hebben, vrouwtjes hebben daarentegen een grijs/bruin gezicht. Saki’s zijn gemakkelijk in de omgang. Tortelduifjes Eefje en Eddy delen hun verblijf dan ook met de witpluimoeistitie’s.