West Midland Safari Park plant enorme uitbreiding

Het West Midland Safari Park is gelegen in Bewdley in het VK. Het park is momenteel onderverdeeld in een pretpark en Safaripark. Het park heeft plannen ingediend om enorm te gaan groeien in de komende jaren.

In een persmededeling vertelt de directie opgetogen te zijn met het resultaat van een meeting aangaande de uitbreidingen.

Er werden plannen besproken die ondertussen 8 jaar in de maak waren. Het park zal uitbreiden met een waterpark, een hotel en congrescentrum.

De directie is er van bewust dat dit ook meer verkeer zal betekenen voor de omgeving, maar vertelt er bij dat dit iets is dat zij altijd op een goede manier hebben geleid zodat er nooit files ontstonden, zelfs niet op de drukste dagen. Het park wil verder blijven praten over alternatieven met de gemeente, zoals andere routes en een nieuwe afslag van de snelweg.

Het project zal ongeveer €108 miljoen gaan kosten. In een eerste fase zou een indoor waterpark openen, dit zal gebeuren in 2017. Voor 2020 plant men een hotel met 250 kamers en een congrescentrum voor ongeveer 1000 personen. Bij de investeringen zit ook een verbetering van de transportmogelijkheden inbegrepen, zoals een treinhalte vlakbij het park. Men wil ook het station verbinden met het park door middel van een monorail.

Men gaat ook het Safarigedeelte renoveren, men wil van een drie sterren, naar een vier sterren ervaring gaan.

Een onderzoek wees uit dat het hele project zal zorgen voor 292 voltijdse banen in het park en meer dan duizend banen wanneer het hotel afgewerkt is.

Enkele concepttekeningen.