Parques Reunidos opent Motiongate te Dubai in 2016

Vlak aan de grens van de stad Abu Dhabi zal er in oktober 2016 een nieuw themapark openen. Het park zal eigendom zijn van de Spaanse investeringsgroep Parque Reunidos. Bekend bij ons als eigenaar van Bobbejaanland, Slagharen en Moviepark Germany. Het park zal gebouwd worden in samenwerking met  3 filmstudio’s; Sony Pictures, Dreamworks Animation en Lionsgate. Een echt Hollywood park dus en een echt walhalla voor de pretparkfans. Het park zal door het leven gaan als Motiongate Dubai.

Maar nu meer over het park zelf. Het zal een uitgebreide waaier hebben aan attracties voor iedereen. Het park zou graag 27 attracties aanbieden, waaronder 5 achtbanen,1 waterattractie en 1 interactieve attractie. Deze attracties zouden gethematiseerd worden naar 13 verschillende films.

Elke filmproducent zal een bepaald gebied voorstellen. Dreamworks is uiteraard een op kinderen gericht gedeelte van het park. Lionsgate zal dan weer eerder voor de jeugd en dus de thrillseekers zijn, waardoor de volwassenen zich zullen thuis voelen in het Sony gedeelte welke een meer donkere uitstraling zal hebben.

De ingang zal een monumentaal uiterlijk krijgen, met tal van winkels en restaurants. Een mainstreet zal je dan toegang bieden naar het Sony gedeelte van het park. Hier zal je attracties terugvinden die aangekleed zijn als kaskrakers van Sony. Ghost Busters, The Green Hornet, Underworld, Zombieland, Het regent gehaktballen en Hotel Transilvania zijn enkele van deze films. Die laatste zal een dark-ride worden voor kinderen in een gebouw van 42m hoog. De rit zal 7 minuten duren in een 2800m² groot kasteel. Ook een restaurant zal je terug vinden in de Sony zone.

Bij Dreamworks zal je kaskrakers als Kungfu Panda, Hoe tem ik een draak en Madagaskar terugvinden. Hoe tem ik een draak zal een interactieve attractie worden, die uniek is voor de wereld. Bij het Lionsgate gedeelte kom je dan weer The Hunger games en Step up tegen. Een theater voor 1000 mensen zal je al zeker in deze zone vinden.

Verder komt er ook een Smurfen zone. In deze zone staan de paddenstoelen centraal, er zullen vijf interactieve attracties komen waarbij je volledig ondergedompeld wordt in hun wereld.

In de hoofdstraat vind je de zone Studio Central terug, hier staat show en spektakel centraal. Je zal hier een kijkje kunnen nemen achter de schermen op levensechte filmsets, in een New York sfeertje.

Enkele Concepttekeningen.

Bron: Parkfanexplorernews