Nieuwe conceptfilm voor Heroic Land te Frankrijk

Heroic Land is een van de grootste projecten die in de komende jaren gebouwd worden in Europa. Dit project werd al enkele malen veranderd, maar nu lijkt het erop dat men een concreet beeld van het park geeft.

 

 

In een vorig artikel werden de attracties al een keertje beschreven. In het park komen vier achtbanen, waaronder een spinning coaster, de meest in het oog springende is ongetwijfeld ‘Stellar Propulsion’, een gelanceerde achtbaan van Intamin. Dat betekent dus dat er in de komende jaren twee zulke achtbanen bijkomen in Europa, ook Ferrari Land naast PortAventura krijgt zulke baan.

Voor de bouw van het park wordt € 275.000.000 geïnvesteerd. Het park zal een eerste fase openen in 2019, men rekent op 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Men mikt ook op de Belgische toerist, aangezien het park op amper een uur van de Belgische grens gebouwd zal worden.

Het pretpark zal opgedeeld worden in zes zones of universums: Sea World, voor de allerkleinsten, Steam Punk District, geïnspireerd op Jules Verne, Heroic Fantasy Land, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, Manga City, geïnspireerd op Japanse stripverhalen, Adventurer’s League, voor de avonturiers en de Sciencefiction Zone,  waar sterren, planeten en buitenaardse wezens centraal staan. Er komt ook een hotel met 250 kamers.