Plopsaland investeert in kinderafdeling van het ziekenhuis te Veurne

Plopsaland investeert in de herinrichting van de kinderafdeling in het ziekenhuis van Veurne. De Studio 100-figuren Plop en Maya moeten een ziekenhuisopname aangenamer maken voor de kindjes. Op deze manier zal het genezingsproces bespoedigd worden en een positievere ervaring zijn.

Enge machines, een steriele omgeving, onaangename onderzoeken, spuitjes, het zijn allemaal dingen die we kinderen proberen te besparen. Toch kan het soms niet anders. “Een opname is altijd stresserend voor jonge patiëntjes,” zegt verpleegkundig directeur Bert Cleuren van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Augustinus in Veurne. “Het is een grote hulp dat we op zo’n moment het kind iets kunnen geven wat de aandacht kan wegnemen van de pijn, iets wat het jonge mensje rust en vertrouwen brengt. Dat is gemakkelijker werken voor onze dokters en medisch personeel. Bovendien is het bewezen dat het bevorderlijk kan zijn voor het genezingsproces als een ziekenhuisverblijf als positief wordt ervaren.”

Plopsaland schiet dit ziekenhuis ter hulp en zal zorgen voor de bekostiging van nieuwe decoratie op de kinderafdeling, hiervoor wordt een bedrag van €50.000.000 vrij gemaakt.

Bron: Nieuwsblad