Nieuwe attractie Walibi Belgium nu al in top tien beste nieuwigheden

Het Amerikaanse blad The LA Times publiceerde een lijst met beste nieuwigheden wereldwijd die in 2016 zullen openen. In deze lijst staan onder andere Disney Shanghai, Ferrariland bij PortAventura, de Jurrassic Park Coaster in Universal Japan, Taron in Phantasialand, maar ook de Power Splash van Walibi Belgium.

 

Bij deze attractie nemen 20 personen plaats in een bootje. Dit bootje zal een topsnelheid van 100km/u behalen door driemaal gekatapulteerd te worden bij het doorrijden van het LSM (lineaire synchronisch motor) lanceringplatform. De eerste gekatapulteerde lancering zal de bezoekers aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35m hoog aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken, is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig.  Maar omdat elke piek ook een dal heeft, zal elke stijging voor- of achterwaarts gevolgd worden door een verticale val. Een ware face-to-face met het water.

De fans van Walibi Belgium kijken enorm uit naar de komst van deze ‘achtbaan’, de buren daarentegen zijn minder gelukkig.

“We hebben niets tegen Walibi, maar we willen wel dat het pretpark respect toont voor omwonenden, vertelt Philippe Plateau van de buurtvereniging, die enkele honderden gezinnen vertegenwoordigt. “We vrezen dat de nieuwe attractie ontzettend luidruchtig wordt.” Volgens de man is er nu al sprake van veel geluidsoverlast, voornamelijk dan in het hoogseizoen. “Het is vaak een hel,” voegt hij er aan toe.

De groep stapte naar de raad van state, welke spoedig een uitspraak zal doen.

 

Bronnen: LA Times, Looopings