Sidney’s Wonderland komt terug

Wonderland Sidney, oorspronkelijk Australia’s Wonderland was een pretpark in Sidney. Het was het grootste park in het zuidelijk deel van Australië. Het park was gedurende 19 jaar open, maar sloot zijn deuren in 2004. Sidney’s Wonderland kampte met slechte bezoekersaantallen waardoor het park sloot. De 3 rollercoasters, Beastie, een houten kinderbaan, The Bush Beast, een houten baan die veel gelijkenissen toont met Wild Beast van Canada’s Wonderland en The Demon, een Vekoma boomerang. Beide houten achtbanen werden verwijderd en de Vekoma zou na een tussenstop in Amerika openen in Wonderla in India.

Ammar Khan wil nu de naam nieuw leven inblazen. Hij wil graag de herinneringen van het oude park terug brengen. Ammar heeft immers 9 jaar gewerkt in het oude Wonderland Sidney. Al sinds 2009 is Ammar bezig met het opstarten van dit nieuwe park. Over een periode van 3 jaar zou de eerste fase gebouwd moeten worden.

Het park zou na fase 1 een hotel, cinema, restaurants en natuurlijk een attractiepark omvatten. Het nieuwe park zou de economie moeten steunen en toeristen moeten aantrekken. Fase 2 zou een uitbreiding zijn met een golfterrein en een concertzaal.

Momenteel zijn de projectontwikkelaars aan het zoeken voor een locatie. De geschikte plaats zou het North Marsden Park of Riverstone zijn. Tevens zijn ze opzoek naar mensen die willen investeren in het project.

439049-57dd982e-0614-11e3-a8df-32ee7f5baaff

Bron: Dailytelegraph.com