Intamin ontwikkeld spectaculaire nieuwe attractie

Intamin, bouwer van verschillende topachtbanen zoals Expeditie G-force in Holiday Park, Goliath in Walibi Holland en diverse waterattracties, heeft een nieuwe attractie ontwikkeld, en niet zomaar eentje. Het gaat hier namelijk over de speedboot challenge.

Gelanceerd worden op het water, dat is de ervaring die je zult krijgen in deze nieuwe attractie. En dat is niet alles, het zal ook een race zijn tussen 2 speedboten. In Amerika zijn speedboten zeer populair, een gewoon model haalt daar een snelheid van 300km/h. Klein detail, die snelheid haal je alleen maar met een zeer ervaren kapitein. Intamin wil deze ervaring nu naar pretparken brengen in een compleet nieuwe waterattractie.

 

Intamin zal een lineaire motor gebruiken voor de lancering, vergelijkbaar met het systeem dat ze al gebruiken bij gelanceerde achtbanen. De boot zal op een rail rijden, en in 4 seconden van 0 naar 100 km/h gaan. Om het gevoel van een echte speedboot te creëren zullen luidsprekers in de stoelen geplaatst worden, die het geluid van een echte speedboot zullen nabootsen. Echte vlammen zullen uit de uitlaat schieten en er zullen watersproeiers zijn, die fonteinen van 6 m hoog zullen creëren. Alles voor een unieke ervaring, zowel voor de passagier als de toeschouwer. Zo is er ook de mogelijkheid om een brug te bouwen over het parcours, waarop de toeschouwers doordrenkt zullen worden door de waterstralen.

Het idee komt van de 73-jarige Errol Mckoy, een voormalig pretparkuitbater. Intamin heeft een patent genomen op dit idee. Er zijn 24 zitplaatsen per boot. Om wat competitie te creëren moeten alle inzittenden op een knop drukken. Hoe vlugger ze dit doen hoe vlugger de boot vertrekt. Al is het maar een paar seconden, het kan je wel de overwinning bezorgen.

De capaciteit van de attractie is 1700 mensen per uur. Kostenplaatje is zo’n €13,35 miljoen. Welk park als eerste deze attractie zal plaatsen is momenteel nog een vraagteken.

Bron: Parkerlebenis.de