SeaWorld begint met de bouw van grotere orkaverblijven

SeaWorld is uiteraard het meest bekend om de shows met orka’s en dolfijnen, maar dat succes is ook vaak stof tot discussie. De film Blackfish trachtte het park in een slecht daglicht te stellen door beelden te tonen die niet zo fraai waren. Het park gaat nu zorgen voor grotere bassins en een betere leefomgeving voor de dieren.

 

Het park kondigde onlangs aan dat het van plan is om nieuwe, grotere en natuurgetrouwe aquaria te bouwen voor deze dieren. De orkashows zullen wel nog altijd op het programma blijven staan.

Er zal maar liefst 300.000.000 dollar worden geïnvesteerd in dit nieuwe project. De nieuwe orkaverblijven zullen bijna dubbel zo groot worden. Hier zou hier gaan om aquaria met een inhoud van ongeveer ​​10 miljoen liter en een diepte van 50 voet.

De bouw zal naar verwachting volgend jaar beginnen. Het project krijgt de naam “Blue World”.

article-2725899-208DDD7400000578-829_634x354

Het nieuwe verblijf zal voorzien worden van een strand dat beschikt over natuurgetrouwe planten en rotspartijen. Net voor het strand zullen enkele ondiepe plateau’s worden aangelegd waarop de orka’s kunnen rollen of glijden.

Langsheen de zijkant van het aquarium zal je de orka’s kunnen aanschouwen wanneer ze zich onder water verplaatsen.

In het diepste gedeelte (±40 voet diep) zal men krachtige pompen installeren die de golfslag van de oceaan moeten nabootsen. Door de lengte van het bassin uit te breiden, zouden de dieren in staat zijn hogere zwemsnelheden te bereiken.

SeaWorld ontving de laatste tijd minder bezoekers naar aanleiding van de film “Blackfish”. Deze film was erg kritisch over de toestand waarin de zeedieren in gevangenschap worden gehouden. Door het tegenvallende bezoekersaantal, kelderde ook de aandelenkoers van SeaWorld. Het park lijkt alvast te willen investeren in betere verblijven voor deze dieren.

 

Bron: TakePart

Foto’s: SeaWorld