Zombie Ride wordt volop getest in Bosque Mágico

Het Mexicaanse pretpark Bosque Mágico heeft de bouw van hun nieuwe achtbaan “Zombie ride” voltooid.

Bosque Mágico is gelegen te Mexico, voor de meeste onder ons is dit een eerder onbekend park, maar het park bezit momenteel een achtbaan die ooit nog haar rondjes deed in Bobbejaanland. “Tornado” opende in 2001 in het park, maar ging oorspronkelijk als Wervelwind door het leven. De achtbaan werd geopend in 1982 en sloot in 1999 om nadien te verhuizen vanuit Lichtaart naar het verre Mexico.

Tot 2006 kon Bosque Mágico 2 achtbanen aanbieden, maar in dat jaar sloot de klassieker
“Montaña Rusa”. Dit was een Wildcat achtbaan van de legendarische bouwer “Schwarzkopf”. Voorheen stond deze achtbaan al in “Six Flags Magic Mountain” en “Magic Landing”.

Dit jaar besloot het park maar liefst twee nieuwe achtbanen te bouwen.

“Policías y Ratones” is een spinning Mouse van de Franse Bouwer Rechon. Deze achtbaan valt best te vergelijken met de, dit jaar volledig vernieuwde, Famous jack uit Parc Bagatelle.

“Zombie Ride”, is een groene achtbaan van “Premier Rides”. De achtbaan heeft  4 lanceringen: één voorwaartse gevolgd door een achterwaartse. Wat later volgen nog  eens twee voorwaartse. De baan heeft een topsnelheid  100km/u en is 45 meter hoog. Deze  is gelijkaardig aan “Sky Scream” in “Holiday Park”, die vorig jaar opende. Het grote verschil is dat je het hele parcours twee keer zult afleggen in plaats van één keer.

De attractie zal voorzien worden van een dubbel station, het launchplatform zal volledig indoor zijn en voorzien worden van allerlei licht/geluideffecten.

Na enkele maanden van bouwen lijkt de eindfase in zicht, de eerste onbemande testritten vonden deze week plaats.