Opening in zicht voor Cannibal in Lagoon

Een van de grootste projecten voor 2015 is nog niet geopend voor het publiek, maar daar komt zeer binnenkort verandering in. Cannibal is een zeer speciaal project. Men verwacht dat de achtbaan een van de komende dagen zal openen.

Achtbaan ‘Cannibal’ heeft een spectaculaire first drop van 116° hierdoor is deze achtbaan meteen de steilste achtbaan van Amerika. Tijdens deze first drop behaalt de achtbaan een snelheid van 112,7 km/u. De baanlengte van Cannibal bedraagt zo’n 833,6 meter en de bezoekers gaan 5 maal over de kop. Wat de 63,4 meter hoge achtbaan zo speciaal maakt, is dat hij gemaakt is door het park zelf. Daarom zijn veel mensen benieuwd naar deze nieuwe beleving.

Er zijn verschillende uitdagingen bij een zelfgemaakte achtbaan. Zo waren er al meteen vertragingen omdat de onderdelen van de baan op verschillende continenten gemaakt werden, hierdoor duurde het langer om de onderdelen te leveren.

Ondertussen werden er al testritten gereden. Het onderhoudspersoneel en de gemeenteraadsleden mochten al een ritje maken in deze nieuwe aanwinst voor Lagoon. Men verwacht de baan heel snel te kunnen openen. Waarschijnlijk deze week nog.