The Walt Disney Company verbiedt selfiesticks in haar parken

Wie vanaf maandag een Disney-park in de VS wil gaan bezoeken, kan beter zijn selfiestick thuislaten. Voor de parken in Parijs en Hongkong gaat het verbod op de selfiesticks vanaf 1 juli in. De reden hiervoor is het veiligheidsaspect zegt Disney. Het gebruik van deze stok die gebruikers toelaat met een smartphone op afstand foto’s te nemen, zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

“We doen er alles aan opdat alle families die onze parken bezoeken een prettige ervaring zouden hebben,” laat een woordvoerder van Disney weten aan de redactie van VRT. “De selfiestick is een groeiende bron van ongerustheid bij onze gasten en bij ons personeel.”

Onlangs heeft een medewerker van de attractie ‘California Screaming’ de achtbaan moeten stilleggen omdat een bezoeker die in de attractie zat de stok ineens bovenhaalde. De medewerker maakte de bezoeker hierop attent en vervolgens stak deze zijn selfiestick netjes weg en kon de rit weer verdergezet worden.

Deze selfiesticks kunnen schade toebrengen aan de thematisatie of techniek tijdens een ritje op een van de vele attracties. Zo kan hij bijvoorbeeld vast komen te zitten in één van de mooie decorstukken of uit je handen glijden tijdens een iets heviger achtbaanritje en dan ergens tussen de rails blijven steken. Mensen zijn zich nog steeds niet bewust van de gevaren die deze selfiesticks met zich mee kunnen brengen wanneer men deze meeneemt in attracties.

Disney is lang niet de enige instantie die de selfiestick verbiedt. Heel wat musea, sportevenementen en muziekfestivals gingen de entertainmentgroep voor. Denk maar aan de Plopsa-groep die de selfiestick al verbood voor het zo’n populair ding werd.

Bron: deredactie.be, themeparkinsider.com