Wandel in het Wildpark van de Grotten van Han door de boomtoppen

Te voet of met de safari-jeep gaat u op avontuur in deze rustige omgeving van 250 hectare groot. Beleef een reis doorheen de tijd en ontdek de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in onze regio. Al deze dieren leven in hun natuurlijke habitat. Het Wildpark is het enige park in België waar men de Europese ‘big five’ kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat.

Het wildpark heeft ook enkele adembenemende uitzichten en een hele bijzondere flora, deze kan u vanaf nu van op hoogte ontdekken.

Ontdek nu de bladerdakbrug in het Wildpark van de Grotten van Han. Een hangbrug van 200 meter lang dat net geïnstalleerd werd. Het laat de bezoekers toe het buitengewone panorama van de oude Lessevallei te bewonderen.

Wat is de bladerdakbrug?
De bladerdakbrug is een brug die door de kruin van de bomen loopt, en in contact staat met de zon. Soms beschouwd als een habitat of ecosysteem, als zodanig is het bijzonder rijk aan biodiversiteit. Deze nieuwe faciliteit laat de bezoekers toe het leven in deze boomtoppen te observeren.

Op 5 meter hoogte lijkt de natuur nog groter.
Het Wildpark van de Grotten van Han is 250 hectare puur natuur. Deze oase van rust met een adembenemend landschap is de thuisbasis van vele diersoorten die in onze streek leven of hebben geleefd. Al deze dieren leven in hun natuurlijke omgeving.

Om deze hangbrug te bewonderen, kiest u het natuurpad.
Sinds afgelopen zomer, hebben bezoekers de keuze tussen een ontdekking Wildpark per safari-jeep of te voet. De hangbrug is gelegen op het eerste gedeelte van het voetpad.

Een nieuwe ervaring die alle leeftijden zal bevallen.

 

Bron: Zoosite.nl