Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain geopend

Op 29 juni 1978 werd de houten achtbaan Colossus geopend voor het publiek. Bij de opening was de attractie de hoogste en snelste houten achtbaan ter wereld en de eerste achtbaan met twee afdalingen van meer dan  30 meter. De achtbaan behoorde tot de categorie race-achtbaan, vergelijkbaar met Joris en de Draak in de Efteling. Colossus werd gebouwd door International Amusement Devices.

In 2014, na 36 seizoenen maakte Six Flags Magic Mountain bekend dat Colossus op 16 augustus 2014 zijn allerlaatste ritjes zou rijden. De achtbaan sloot definitief haar deuren en opende dit seizoen weer als een Hybride achtbaan, een combinatie van hout en staal. Voor deze ombouw deed Six Flags beroep op Rocky Mountain Construction, die al eerdere gelijkaardige projecten voor de pretparkgroep voltooide. Colossus kreeg met de ombouw tot hybride achtbaan ook een nieuwe naam “Twisted Colossus”. De twee tracks van Colossus zijn aan elkaar gemaakt waardoor je één groot parcours krijgt. Hierdoor is dit de langste hybride achtbaan ter wereld. Verder heeft Rocky Mountain Construction ook twee inversies en een high five element in de baan verwerkt.

Twisted Colossus bevat volgende elementen:

  • “Top Gun Stall” – Een inversie waarbij de treinen traag “down upside down” gaan.
  • “High Five” – Twee treinen passeren elkaar in een over-banked turn, gezicht naar gezicht toe zodat er de illusie wordt gewekt dat je een “high five” kan geven.
  • “Zero G Roll” waarin de track 360 graden gedraaid wordt.
  • Hoogte van 36,9 meter
  • Daling van 39 meter
  • Snelheid van 91,7 km/u
  • Een lengte van 1521 meter
  • Maximale verticale hoek van 80 graden
  • Twee lift hills

 

Twisted Colossus werd onlangs geopend voor het publiek. De eerste onride is onlangs verschenen!