Carowinds sluit houten achtbaan Thunder Road

Carowinds maakte op 23 mei 2015 bekend dat één van de oudste achtbanen Thunder Road, voorgoed sluit op 26 juli 2015. Thunder Road werd in 1976 gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters en behoort tot de klasse houten racing achtbaan, vergelijkbaar met Joris en de draak in de Efteling. Thunder Road is zo’n 28 meter hoog en beide banen zijn zo’n 1.164 meter lang en behaalde een topsnelheid van ruim 93 km/u. Na 26 juli heeft het park nog 2 houten achtbanen operationeel Woodstock Express en Hurler.

De achtbaan zou plaats moeten maken voor toekomstige uitbreidingen, volgens de eerste geruchten zou er een grote familie attractie komen.

Carowinds is een pretpark gelegen in Charlotte, North Carolina en opende dit jaar de hoogste Giga Coaster ter wereld ‘Fury 325’.