Dierenpark Amersfoort breidt uit

Dierenpark Amersfoort zal deze zomer ruim een hectare uitbreiden met de komst van De Grote Wildernis. Dit themagebied moet tegen 4 juli 2015 open zijn voor het publiek. In de nieuwe zone zal de vierhonderd meter lange Expeditierivier stromen die op sommige plaatsen zo’n tien meter breed is. De rivier vormt de basis van het gebied en biedt de unieke mogelijkheid om verschillende dierenbewoners vanaf het water te bekijken.

Bezoekers stappen in hun bootjes om al het leven in De Grote Wildernis te spotten. In een fietsboot varen de avonturiers eerst langs het apeneiland met nieuwsgierige geelborstkapucijnapen. ‘‘Het kan zo gebeuren dat de apen opeens via een touwbrug boven de hoofden van de bezoekers het water oversteken’’, vertelt ontwerper Erik van Vliet. ‘‘Verderop tijdens de vaartocht kunnen er giraffen aan de waterkant staan te drinken of duikt er een zebra op aan de oever.’’

Het park verwelkomt vanaf de zomer ook nieuwe diersoorten die helemaal thuishoren in De Grote Wildernis. ‘‘Terwijl er verder wordt getrapt in het fietsbootje, kan er plotseling een sitatoenga een verfrissend bad nemen…,’’ zegt de dierentuinontwerper. De rivier kronkelt verder naar het eiland van de maki’s waar de bootjes worden aangelegd en het mysterieuze apeneiland kan worden betreden. Bezoekers maken hier een wandeltocht over kronkelende padjes tussen ringstaartmaki’s, roodbuiklemuren en kroonmaki’s. De Grote Wildernis is een uniek project waarmee het park wil laten zien hoe belangrijk water is voor al het leven. De bouw is in volle gang en de eerste contouren van de rivier beginnen vorm te krijgen in Dierenpark Amersfoort.

Lees hier meer over de Grote Wildernis