Puy du Fou gaat voor een unieke reclamecampagne

Puy du Fou, het tweede grootste themapark van Frankrijk, heeft een nieuwe campagne ontwikkeld in samenwerking met de prominente kunstenaar Finlay Mackay. De campagne zal doorheen het seizoen van 2015 lopen.

De nieuwe slogan luidt: “History is just waiting for you” of “de geschiedenis wacht op jou”, die de schaal, de details en het theater van Puy du Fou’s historische shows samenvat.

Centraal in deze campagne staat de rol van de Schotse fotograaf Finlay Mackay die gespecialiseerd is in photo-painting. Gedurende tien dagen dompelde Mackay zich onder in het park om op die manier duidelijk inzicht te verwerven in de unieke shows die de verbeelding van de bezoekers prikkelen. Inspiratie voor het kunstwerk kwam van schilders zoals Delacroix, Géricault, Velasquez en Ingres, wiens meesterwerken door de eeuwen heen al voor heel wat inspiratie hebben gezorgd.

De afbeeldingen combineren elementen van verschillenden Puy du Fou shows om op die manier de sterk geladen en complexe verhalen weer te geven in één kader.

Een team van bijna 300 mensen werkte mee aan de tien dagen durende shoot, die resulteerde in 5454 beelden.

Nicolas de Villiers, CEO van Puy du Fou, zegt: “Door deze aanpak wordt themaparkreclame volledig anders ingevuld. Hoewel niets kan tippen aan het zien van een show met je eigen ogen, geloven we dat de campagne de grootsheid, het spektakel en de passie die we steken in alles wat we doen in Puy du Fou perfect weergeeft. We zijn ongelofelijk trots op deze campagne omdat het onze toewijding toont om een wereld te creëren die bezoekers meeneemt in de tijd.”