Cedar Fair plant Dark Rides voor al hun pretparken

De Amerikaanse pretpark groep, Cedar Fair, plant een Dark Ride voor al hun pretparken. De groep is  voornamelijk bekend om hun parken met veel grote achtbanen.

De belangrijkste pretparken van de groep zijn: Cedar Point, Carowinds, Dorney Park & Wildwater Kingdom, Kings Dominion, Kings Island, Knott’s Berry Farm, California’s Great Amerika en Canada’s Wonderland.

De groep die ondertussen al een paar dark rides heeft gebouwd in hun parken, plant er voor de toekomst nog een heel pak meer. Vorig jaar opende in Canada’s Wonderland “Wonder Mountain Guardian” en op 15 mei zal in Knott’s Berry Farm “Voyage to the Iron Reef” openen. Deze beide dark rides zijn ontworpen door Montreal-based Triotech, een vrij nieuwe speler in de dark ride industrie.

De CEO van Cedar Fair, Matt Ouimet, laat weten dat het de bedoeling is om in alle parken een dark ride te bouwen. Hiermee willen ze toer van Disney en Universal opgaan. Ook concurrent Six Flags opent dit jaar dark rides in hun twee van hun parken. (Six Flags Over Texas en Six Flags Stint Louis)

De nieuwe Dark Rides worden zeer interactief en de digitale schermen zullen regelmatig geüpdatet worden. Denk maar aan Toy Story Midway Mania schermen met Buzz Lightyear Astro-Blasters geweren. De verhaalvertelling richt zich op traditionele onderwerpen zoals piraten, dinosaurussen, draken en cowboys en indianen, zodat er geen dure licenties betaald moeten worden.

De nieuwe dark rides zullen geen $100 miljoen dollar kosten zoals die van Disney en Universal, eerder 10 tot 15% van dat bedrag. Verwacht dus geen “Frozen” of “Harry Potter”. De dark rides zullen voornamelijk gebouwd worden om een leuke rit te verkrijgen waarin families en vrienden door elkaar uitgedaagd worden om de beste scoren te halen.

Cedar Fair laat hun ontwerpers de vrije keuzen om zelf dingen te bedenken. Veel van die ideeën zullen kunnen worden uitgevoerd, want Cedar Fair wilt voor elk park een andere Dark Ride bouwen. Op die manier zullen de nieuwe gebouwde dark rides, ook over de nieuwste technologieën beschikken.

Bron: latimes.com