Jan Geert Vierkant directeur van het nieuwe theater in Emmen

Met ingang van 1 mei 2015 treedt Jan Geert Vierkant in dienst bij Dierenpark Emmen als theaterdirecteur. Dierenpark Emmen bouwt op dit moment een geheel nieuw park met de naam WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. WILDLANDS opent haar deuren in maart 2016. De “Wereld van Theater’, een gelijkwaardig onderdeel van WILDLANDS, zal in oktober 2016 van start gaan. Het multifunctionele theater neemt een onderscheidende positie in met een aansprekende programmering waarbij de exploitatie in handen komt van WILDLANDS.

Het theater is ontworpen door Henning Larsen Architects en de Van den Berg Groep. Het  beschikt over een grote zaal (800 zitplaatsen) en een kleine zaal (300 zitplaatsen/800 staplaatsen). Beide zalen hebben een eigen foyer met voor de gasten een prachtig uitzicht naar buiten door de transparante gevel van het gebouw. Naast de theaterzalen heeft het bijzondere gebouw twee restaurants en een theatercafé, een winkel/merchandising en meerdere state-of-the-art congresruimten. De ultramodere theatertechniek maakt het mogelijk om alle theaterdisciplines te kunnen ontvangen. De entree van het theater bevindt zich net als de entree van WILDLANDS op het Kompasplein, dat een directe verbinding met het centrumplein heeft.

Jan Geert Vierkant (1964) was eerder ondermeer algemeen directeur van het Noord Nederlands Orkest en directeur van MartiniPlaza in Groningen. “Ik kijk uit naar de unieke samenwerking tussen WILDLANDS en het theater. Het komende jaar zal in het teken staan van de bouw van het nieuwe theater en het ontwerpen van een onderscheidende programmering. Daarbij zal goed samengewerkt worden met het huidige theater De Muzeval, waar ook komend seizoen een volwaardig theateraanbod te zien is. De synergie tussen WILDLANDS en het theater biedt vele mogelijkheden om natuur en cultuur met elkaar te verbinden. Emmen is straks een geweldige accommodatie rijker.”

Dierenpark Emmen is verheugd over het aantreden van Jan Geert Vierkant. Frankwin van Beers, algemeen directeur van Dierenpark Emmen: “Wij zijn blij dat Jan Geert met zijn theaterexpertise ons team komt versterken.”