Knott’s Berry Farm krijgt in 2015 een nieuwe darkride, Voyage to the Iron Reef

Logo-KBF

Knott’s Berry Farm liet vanmorgen weten dat Voyage to the Iron Reef de nieuwe darkride in het park zal worden.

ob_2dd25d_voyage-to-the-iron-reef-logo-copy

De manager van het park hintte in mei al naar deze attractie toen het park net de Mine Ride en Campy Snoopy opende.

Kaprelyan beloofde “meer interactief en cutting-edge plezier in 2015,” het nieuwe avontuur word een interactie 4D shooter, de attractie zal in de lijn liggen van Wonder Mountain’s Guardian, die Knott’s moederbedrijf Cedar Fair opende in Canada’s Wonderland deze lente.

voyage-iron-reef-concept

De koningin van Kraken en haar onderwaterleger kwamen aan de oppervlakte om zich te voeden aan het metaal van de eerste attractie die ze zouden tegenkomen. Hun onstilbare honger naar metaal veranderde deze wezens in zwemmende mechanische monsters die ongezien zijn op de oceaanbodem.

 

Door betoverende onderwaterplanten , desoriënterende natuurlijke tunnels en mysterieuze mechanische wrakken, zal deze 3D voorstelling in HD gasten omwentelen met  plezier. Tijdens hun reis navigeren duikboten langsheen 180 meter stalen tracks en 11 filmscènes waarin je honderden schepsels en andere speciale effecten kan ontdekken.

ob_988045_thumb-voyage-to-the-iron-reef-on-ride

De attractie zal reageren op de acties van de gasten waardoor geen enkele rit hetzelfde zal zijn. Bovenop het bekampen van de koningin en haar Krake en de andere honderden schepsels, ga je ook de strijd aan met de andere gasten in je onderzeeër, zo kan je ontdekken wie de meeste wezens kon verslaan.

Triotech de attractiebouwer gevestigd in Montreal, die het populaire Wonder Mountain’s Guardian in Canada’s Wonderland animeerde is het brein achter de baanbrekende technologie van deze attractie.

Dit zal de derde dark ride zijn die het park de afgelopen drie zomers opende of heropende, waarmee duidelijk word dat het park een nieuwe weg in slaat. Onder het bewind van Cedar Fair was het park de laatste jaren vooral een park met enkel metalen attracties, dat het moest hebben van zijn thrillrides.

Maar Cedar Fair CEO Matt Ouimet die ooit directeur was van Disneyland,ziet het marktpotentieel van darkrides in Zuid Amerika in. Dat Knott’s besloot Krake zich te laten voeden aan de metalen attracties uit het verleden, is een mooie knipoog naar de fans toe.

Met de steampunk gethemde Voyage to the Iron Reef en het opknappen van Calico Mine Train enTimer Mountain Log Ride, en de altijd geweldige Mystery Lodge, zal de zomer van Knott’s volgend jaar vier dark rides en geweldige shows beloven die zo in een Disney park kunnen passen, wat een mooi alternatief bied aan de Disney fans die in Zuid California wonen.

 

Bron en foto’s: Knott’s Berry Farm