Geboortegolf overspoelt Safari Park Beekse Bergen

Het voorjaar is duidelijk in aantocht! Ook bij Safaripark Beekse Bergen.  

De roze pelikaan kroop twee weken terug uit het ei en maakt het goed. Nog nooit eerder werd er een roze pelikaan geboren in het Safaripark, dus ging de vlag vol in top. In hetzelfde weekend viel ook de geboorte van een nijlantiloop te bejubelen. Ook hier betrof het eerstgeborene van deze diersoort in Safaripark Beekse Bergen en zelfs heel Nederland.

Zondagmiddag beviel giraffe Astrid van een jong en maandagochtend deed Tigwa haar dat nog eens na. Gandhi is de trotse vader van de twee jongen die nog geen naam hebben omdat het geslacht nog niet bepaald is. Beide giraffenbaby’s zijn vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur te zien in de stal. Met ‘carnavalsbaby’ Willempie lopen er nu dus maar liefst drie giraffenjongen rond in Safaripark Beekse Bergen. Daarnaast zag ook een impala nog het levenslicht.

Er zijn op het park in Hilvarenbeek ook twee pinguïnjongen geboren. De pinguïnkuikens zijn inmiddels vier tot zes weken oud maar nog niet zichtbaar voor het publiek. De diertjes zijn al wel voorzien van hun identificatiechip en er zijn veertjes ‘gepakt’ om het geslacht te bepalen. Ze worden nog volop gevoerd door hun ouders en verblijven nog in de nestholtes.

pinguin1-foto