Bush Gardens verwelkomt jonge jachtluipaarden

In Bush Gardens Tampa verwelkomde men 2 schattige nieuwe jachtluipaardwelpjes. De welpjes zijn momenteel drie maanden oud en krijgen de nodige zorgen van de verzorgers. Eens ze sterk genoeg zijn mogen ze hun nieuwe verblijf gaan verkennen.

 

De welpjes werden geboren op 22 november en wegen momenteel zo’n 5 kilogram. Ze kregen van het team de namen “Tendai”, wat dankbaar betekend en “Thabo” wat geluk betekend.

Eens de welpen oud genoeg zijn zullen ze in de gorep uiitgezet worden als onderdeel van Cheeta Run, het inovatieve jachtluipaard verblijf dat gelegen is aan de achtbaan Cheeta Hunt, een achtbaan die driemaal gelanceerd word en opende in 2011. Tot dan kunnen de bezoekers de welpen bezichtigen in de Edge Of Africa zone op meerdere tijdstippen per dag.

BUSCH_GARDENS_TAMPA_CHEETAH_CUBS__05

Jachtluipaarden zijn opgenomen in meerdere programma’s ter voorkoming van het uitsterven van de soort. Eens de welpen volwassen zijn zullen ze een belangrijke rol hebben in het kweekprogramma van Bush Gardens om zo de jachtluipaarden populatie te helpen vergroten.