Puy Du Fou gooit drones in de strijd

Historisch themapark zorgt voor een revolutie in de wereld van entertainment

 

Puy du Fou (het 2e grootste themapark van Frankrijk) neemt, in samenwerking met Koert Vermeulen en Act Lighting Design, een ongeziene voorsprong op zijn concurrenten in de strijd van het gebruik van drones en presenteert het een heuse artistieke revolutie. Puy du Fou laat de lucht veranderen in een spektakel vol Neopters. Het gaat om de eerste vloot ter wereld die simultaan in open lucht kan vliegen en zelfstandig kan synchroniseren met muziek, video en licht. En dankzij de ingebedde intelligentie, kan de vloot zelfs met acteurs synchroniseren waardoor er een gigantische choreografie kan uitgevoerd worden.

Puy du Fou is een vrijetijdspark met historische thematiek dat zich bevindt in de Vendée (Frankrijk). Het park presenteert een veelheid aan spektakels in het hart van een eeuwenoud bos : vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,… Het paradepaardje van Puy du Fou is zijn show Cinéscénie® die bijna twee uur duurt en wordt uitgevoerd door 1.200 acteurs voor 14.000 toeschouwers. Deze avondshow vindt plaats op een podium van 23 hectaren, het grootste podium ter wereld.

Cinéscénie maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen qua technologie en artistiek. Voor deze show liet Puy du Fou speciale drones, Neopters, ontwikkelen.

Nicolas de Villiers, CEO van Puy du Fou: “Bij Puy du Fou streven we ernaar om bezoekers terug te voeren naar het verleden en willen we hen helemaal deel maken van onze spektakels. Om de impact van het Cinéscénie avondspektakel op de toeschouwers te maximaliseren, gingen we begin 2013 op zoek naar een technologische oplossing die de lucht kan omtoveren tot een deel van het toneel. Met de toevoeging van Neopters aan Cinéscénie slagen we in dat opzet en zijn we meteen pioniers in de wereld van het entertainment.

Een tot nu toe ongezien artistiek effect

De Neopters veranderen de ervaring van de toeschouwer. Ze geven een extra revolutionaire dimensie aan de show doordat ze hun eigen choreografie uitvoeren in de lucht. De Neopters zijn één van de grote nieuwigheden bij Puy du Fou in 2015.

Koert Vermeulen van ACT Lighting Design: “In juni 2012 vroeg Nicolas ons om hun nachtelijke show Cinéscénie  te herbelichten. Tijdens een brainstormsessie kwamen we op het idee om het decor de lucht in te sturen. We gingen aan de slag en al snel ontwikkelden we de Neopters. Intussen hebben we uiteraard niet stilgezeten en zitten we al aan versie 1.5. Deze versie is nog beter, efficiënter en makkelijker in onderhoud.”

Een technologische revolutie

Om een technologische oplossing te ontwikkelen die voldeed aan de voorwaarden en artistieke doelstelling van Puy du Fou is bijna twee jaar van ontwikkeling nodig geweest, vijftig ingenieurs en een investering van bijna 2 miljoen euro.

Dankzij hun ingebouwde intelligentie en een GPS kunnen de Neopters zelfstandig vliegen aan 25 tot 30 km/u en op een hoogte van 60m. Zelfs met wind en regen hebben de multirotortoestellen geen probleem. Ze kunnen opstijgen vanop vaste grond of vanop het water en kunnen een last tot 5 kg dragen. De Neopters zijn bovendien waterproof.

De Neopters hebben vier wereldwijde patenten en zijn de eerste drones ter wereld die in staat zijn om een bovengrondse choreografie uit te voeren.

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd in maart 2012 verkozen tot beste park ter wereld in Los Angeles en benoemd tot favoriete park door de Fransen in juni 2013 – voor de derde keer op rij – middels een opiniepeiling van IFOP. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met 1 912 000 bezoekers in  2014. Puy du Fou is een groep die bestaat uit een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3400 vrijwilligers en bewaart de SAS die het Grand Parc beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 25 restaurants en 4 themahotels). De twee structuren dragen bij tot de financiering van de Junior Académie met 24 scholen, die jaarlijks meer dan 550 jonge personen vormt in de kunst en kunde van de spektakels. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies met betrekking tot de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou aan parkbeheerders over de hele wereld. Sinds zijn oprichting, heeft Puy du Fou jaarlijks zo’n 10% groei (Grand Parc en Cinéscénie).

http://www.puydufou.com

 

Bron: Persmail Puy Du Fou

ELD_2014_neopter_03 (1)

ELD_2014_neopter_01 (1)