Een stap in de goede richting voor een tweede Belgische PlopsAqua park

Gazet Van Antwerpen bracht vandaag het leuke nieuws dat een mogelijk tweede PlopsAqua park weer een stapje dichterbij komt. De locatie van het park is gelegen naast het Mechelse technologiepark Technopolis. De Plopsa groep diende namelijk een dossier in, waarop Vlaanderen nu moet reageren.

 

Dat de Plopsagroep graag meerdere waterparken wil gaan bouwen is al langer geweten, zo waren er mogelijkheden in Antwerpen, Landen en de Rupelstreek, alsook naast het Duitse pretpark Holiday Park, dat onderdeel uitmaakt tot de Plopsa groep. De optie Mechelen kwam er nadat de stad PlopsAqua koos om een zwempark te bouwen. Natuurlijk is hiervoor een locatie nodig. De gronden naast Technopolis werden opgenomen in een bestemmingsplan, organisaties konden hun plannen indienen om daar iets te bouwen. De Plopsa groep diende daarop een dossier in voor het waterpark. Het is nu afwachten of de Vlaamse regering deze plannen vind passen binnen het bestemmingsplan.

 

PlopsAqua grootste van België

CEO van de Plopsa groep Steve Van Den Kerkhof vertelde aan GVA dat het waterpark een belangrijke extra toeristische trekpleister voor de stad zou worden. De ligging is hiervoor al ideaal. Het park zou ongeveer 40 miljoen euro gaan kosten. Hiervoor komt er een binnen een 25 meter bad met acht banen, een recreatief bad met meerdere glijbanen en ook een buitenbad van 25 meter. Er zal ook gezorgd worden voor combinatietickets met Technopolis.

Een termijn voor het bouwen en openen van het park is nog niet bekend gemaakt, maar het wordt mogelijk het grootste waterpark van België.

 

Bronnen: GVA, HLN