S&S – Sansei Technologies herintroduceert de klassieke Steeplechase attractie

Het Amerikaanse bedrijf S&S –Sansei Technologies stelde tijdens de IAAPA beurs haar laatste nieuw project voor, een herintroductie van de klassieke achtbaan Steeplechase. Bij dit type achtbaan neem je plaats op een paard, of een ander karretje. Tijdens de rit race je tegen de banen die vlak naast elkaar gebouwd worden.

 

“De terugkomst van klassieke attracties is bijzonder, vertelde Pete Barto”, verkoopdirecteur bij S&S – Sansei Technologies toen hij tijdens de IAAP beurs met trots de nieuwe Steeplechase voorstelde. S&S noemt het zelf de Steeplechase Evolution, een klassieke ride met een moderne twist.

 

Bij de Steeplechase achtbaan besteeg men bij de klassieke versie een paard, er werden meerdere tracks naast elkaar geplaatst om zo tegen elkaar te racen. Enkel Knots Berry Farm had ooit een versie met zeepkisten. Bij de moderne variant is er keuze uit het klassieke paard, maar ook een dino, Motor, vliegtuig en een draak.

 

 

De klassieke attractie werd op de markt gebracht door Arrow Dynamics. Het attractietype dateerde van de jaren 1970 en kwam niet zo vaak voor, maar biedt heel wat fun. Het voor ons bekendste exemplaar vinden we terug in het Engelse Blackpool Pleasure Beach.

 

 

S&S kocht in 2002 het failliete Arrow Dynamics op en kreeg zo de patenten in handen van alle klassieke achtbaantypes van deze bouwer.

 

Bron: S&S – Sansei Technologies

Foto’s: Coasterforce