Achtbaan in opbouw bij Zoo Safaripark Stukenbrock in Duitsland

Onlangs brachten we nog het nieuws dat de Himalayabahn uit het Duitse pretpark Schwaben Park gered was door de Duitse kermisuitbater Lutz Vorlop. De achtbaan lijkt wel heimwee te hebben naar een pretpark want momenteel wordt de achtbaan opgebouwd in Zoo Safaripark Stukenbrock in Duitsland.

 

De Himalayabahn uit Schwaben Park in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg werd deze winter gered door de Duitse kermisuitbater Lutz Vorlop. De rollercoaster werd in 1989 geopend in het pretpark en werd gebouwd door de voormalige befaamde Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf. Eind 2015 besloot Schwaben Park om de achtbaan te verwijderen uit het park.

Maar ondertussen keert de achtbaan tijdelijk terug naar het pretpark wereldje. Zoo Safaripark Stukenbrock is momenteel bezig met de opbouw van de attractie, het wordt de 3de achtbaan van het park. De Alpen-Coaster moet deze maand nog openen en zal er tot eind juli blijven staan. Daarna zal deze vanaf 10 augustus weer beginnen reizen, startend met de kermis in Kronach in Duitsland.

 

Alpen-Coaster is een Wildcat / 54m van de Duitse attractiebouwer Schwarzkopf. De attractie werd in 1989 geopend onder de naam Himalayabahn. De rollercoaster heeft een hoogte van 13,5 meter en een lengte van 460 meter. Per uur kunnen er 900 mensen genieten van een ritje.

 

Bron: rcdb, Zoo Safaripark Stukenbrock