Binnenkort opent het grootste spaakloze reuzenrad ter wereld

Op de brug van de Bailang rivier in de stad Weifang in de Chinese provincie Shandong zijn de bouwwerken aan het grootste spaakloze reuzenrad ter wereld afgerond. Het gigantische bouwwerk is 145 meter hoog en zal binnenkort openen voor het publiek.

 

Het reuzenrad op de Bailang brug is het grootste reuzenrad ter wereld zonder spaken. Het reuzenrad is 145 meter hoog en daarmee 10 meter hoger dan het wereldberoemde reuzenrad The London Eye in de Engelse hoofdstad London. Het reuzenrad wordt ook nog eens het 5de hoogste reuzenrad ter wereld. In totaal heeft het reuzenrad 36 bakjes waar telkens 10 mensen kunnen inzitten. Hiermee kunnen er 360 mensen tegelijk een ritje maken.

Vanop 145 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de rivier die onder het rad heen stroomt. Daarnaast worden de bakjes luxueus uitgerust want elke cabine beschikt over een televisie en er is ook wifi aan boord zodat toeristen de prachtige panoramische foto’s vanop 145 meter hoogte kunnen uploaden op sociale media. Maar wie het adembenemende uitzicht beu raakt over de Bailang rivier kan naar de individuele televisietoestellen kijken die voor elke passagier beschikbaar is.

 

Het is ook de eerste keer dat er een spaakloos reuzenrad gemaakt wordt met een rasterstructuur. Bij dit reuzenrad zal niet de gehele constructie mee ronddraaien zoals dit wel bij de meeste reuzenraden het geval is. Bij dit rad zullen enkel de gondels draaien door middel van een extra ingebouwd wiel.

 

Bron: Designboom

Foto’s: xinhua