TusenFryd – Storm – The Dragon Legend

Tusenfryd investeert tussen 2022 en 2024 maar liefst 250 miljoen Noorse kronen in het park, omgerekend een slordige 24 miljoen euro. Men investeert in upgrades van het park en nieuwe attracties. In 2022 investeerde men al in de nieuwe themazones Route 66 en Expedition Lost Kingdoms, waarin een Spinning coaster opende. De duurste investering zal in 2023 openen, namelijk de hangende achtbaan Storm – The Dragon Legend.

 

Tusenfryd wil in de komende tijd uitgroeien van een traditioneel pretpark naar een themapark, hiervoor werden in 2022 al de eerste stappen gezet met twee nieuwe themagebieden. In een van de themagebieden opende al de nieuwe Spinning Coaster HuriHuri en in 2023 zal opnieuw een nieuwe achtbaan geopend worden, die uniek is in Europa.

 

Nieuwe achtbaan voor 2023

Storm – The Dragon Legend wordt een achtbaan van het type Inverted Coaster, die gebouwd zal worden door het Duitse bedrijf Gerstlauer. Het wordt nog maar de tweede achtbaan van het bedrijf waarbij de treintjes onderaan de track hangen en de eerste achtbaan van dit model die gebouwd zal worden in Europa. Bij deze achtbaan zal het treintje driemaal gelanceerd worden. De eerste lancering gebeurt voorwaarts waarna het treintje terug achterwaarts rijdt en opnieuw gelanceerd wordt. Het treintje zal na de achterwaartse lancering even stilhangen op een grote hoogte om vervolgens door de derde lancering te rijden, waarna het volledige parcours afgelegd wordt.

 

 

Het bouwproces

De bouwwerken waren al gestart in maart 2020, maar werden door de coronapandemie stilgelegd. In november 2021 kon men al verder werken aan de nieuwe baan, toen werden de funderingen gegoten. De opbouw van de baan zal deze maand nog beginnen, zodat men in oktober kan beginnen aan de testritten. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2023.

 

Achtste achtbaan

Storm – The Dragon Legend wordt de achtste achtbaan in het park. Zo vind je hier ook al de kinderachtbaan Den Aller Minste, De Junior Coaster Western-Expressen en de nieuwigheid van dit jaar HuriHuri, welke telkens voor de jongere bezoekers bedoeld zijn. Voor de grotere bezoekers vind je hier dan weer de houten achtbaan Thundercoaster, watercoaster SuperSplash, de klassieke loopingachtbaan Loopen en de spectaculaire gelanceerde Intamin achtbaan Speed Monster.

 

Feiten:

 • Name: Storm – The Dragon Legend
 • Opening: 29 april 2023
 • Fabrikant: Gerstlauer Amusement Rides
 • Type achtbaan: Inverted Coaster
 • Snelheid: 95 km/u
 • Hoogte: 33,5 meter
 • Lengte: 560 meter
 • Inversies: 3
 • Elementen:
  • LSM Launch (multi-pass)
  • Dive Loop
  • Dive Loop
  • Reverse Sidewinder

 

Bouwupdates:

17 januari 2023: De eerste testritten zijn een feit!

 

 

29 december 2022: De baan ziet er goed uit

Met dank aan coasterblog.se

 

 

20 november 2022: De trein is aangekomen

Met dank aan coasterblog.se

 

 

5 november 2022: Al erg veel track werd opgebouwd

18 oktober 2022: Het park deelt foto’s van de bouwwerken

29 september 2022: Enkele foto’s van het park

23 september 2022: Een korte video update

 

21 september 2022: De eerste track is nu ook geplaatst

5 september 2022: De werken gaan de hoogte in

 

22 augustus 2022: De eerste onderdelen zijn reeds in het park