TusenFryd kondigt investeringen aan voor 26 miljoen euro

Het Noorse pretpark TusenFryd zal de komende drie jaar flink uitbreiden. Het gaat om de grootste investering sinds de geschiedenis van het park. Komend seizoen pakt het park al uit met twee nieuwe themazones, met onder andere een nieuwe achtbaan.

 

Al sinds 1988 bevindt zich niet zo ver van de Noorse hoofdstad Oslo het pretpark TusenFryd. Dit pretpark groeide uit tot het belangrijkste van het land. Sinds 2007 is het park in handen van de pretparkgroep Parques Reunidos, een groep waar ook Bobbejaanland en Attractiepark Slagharen toe behoren.

 

TusenFryd maakt bekend dat het park de komende drie jaar 250 miljoen Noorse kronen (26,1 miljoen euro) in het park zal investeren. Hiervan zijn 50 miljoen Noorse kronen al voor dit jaar bestemd. In 2022 kunnen gasten twee nieuwe themazones ontdekken.

 

De eerste zone zal “Route 66” gaan heten en krijgt de vorm van een klein stadje langs de gelijknamige en legendarische Amerikaanse autoweg. Nieuwe attracties zijn hier een motor-carrousel, een nieuw verkeerspark en radio gestuurde autootjes. Het paradepaardje van het park, namelijk de achtbaan Speed Monster, wordt bij deze nieuwe zone betrokken. Tot slot wordt het Rockburger-restaurant verbeterd.

 

De tweede zone wordt “Expedition Lost Kingdoms”. “Een gebied waar gasten op een avontuurlijke ontdekkingsreis gaan op verschillende continenten met ‘wonderland’ als rode draad”, aldus het park. Hier komt een nieuwe achtbaan voor kinderen. De achtbaan met de naam HuriHuri wordt een achtbaan met ronddraaiende gondels van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De naam betekent “ronddraaien” in het Maori, de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Tegen 2024 moet het totaalpakket aan investeringen klaar zijn. Het park kon aan onze redactie bevestigen dat de Suspend Thrill Coaster, een attractie die reeds verwacht werd in 2021, nog steeds in het driejarenplan staat.

Bron en foto’s: TusenFryd