Sfeerverslag: Pavilion Fun Park en Clacton Pier 29/06/2013

Dat Engeland meerdere pierparkjes bezit is al lang geweten, Tristan en ik besloten er drie te combineren op deze zonnige zaterdag. We begonnen onze lange vermoeiende dag in het Pavilion fun Park te Clacton – On – Sea.

Aangezien we hier met de bedoeling kwamen om te coaster whoren, zal dit verslagje ook eerder beknopt zijn.

 

Dit parkje, gelegen op de dijk van Clacton is niet erg groot, maar bied toch enkele leuke attracties voor het gezin aan.

Maar wij hadden maar een attractie op onze planning staan, Gold Mine, een kleine kermis achtbaan.

Na een pushstart, waren we vertrokken voor een rondje of drie, leuk baantje maar niet echt speciaal natuurlijk.

Maar de Thrillseeker in ons liet zich toch ook verleiden tot een ritje op de Dance Party.

Best wel een intense ride.

Op naar het volgende parkje nu, Clacton Pier. Na een wandeling, van wel zeker 3 minuten, kwamen we aan bij de ingang, ook in dit park hanteerde men een pay per ride system, waarvoor je tokens moest kopen.

 

Het meisje aan de kassa vertelde ons dat er maar een coaster geschikt was voor ons, oei daar gaat onze bingo, maar niets was minder waar, want aangekomen bij de Wild Mouse Coaster, maakte de operator er geen probleem van dat we een ritje zouden maken.

Ook deze coaster kwam pas in beweging na een push start van de operator, maar onze credit was binnen.

Hop naar de volgende, Go Gator, waar de operatrice ons in eerste instantie afraadde om plaats te nemen, maar na de vraag “of we can fit in it, can we ride it, mochten we toch plaats nemen.

Achteraf begrijp ik wel waarom men hem niet aanraadde, totaal niet gemaakt voor volwassenen dit ding. :p

En dan was het tijd voor de laatste coaster in Clacton, Stellas Revenge, wederom een coaster waar de operator zijn spierballen moet gebruiken om het karretje richting lifthill te duwen.

De naam werd echt wel goed gekozen, want de remmen op dit ding kunnen je gekneusde ribben geven, au au.

Na nog wat fotomateriaal verzameld te hebben, verlieten we dit parkje om richting Adventure Island ter vertrekken, gelegen te Southend – On – Sea.

Tristan, de trotse bezitter van de Tokens.

 

Deze twee parkjes zijn in onze ogen zeker een aanrader als je in de beurt bent, of voor gezinnen die hier hun vakantie doorbrengen, enkel vreemd dat 3 van de 4 coasters eerst moesten in beweging geduwd worden door de operators.

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck

Ben je benieuwd naar ons volgende park? Lees dan verder in mijn volgende TR.