Bezochte pretparken Frankrijk

Logo Parc Astérix - PNG_1rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Parc Asterix is een park gelegen in het Franse Plailly.Het is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix. Het complex omvat het pretpark en een themahotel: het “Hotel des Trois Hiboux”.In het park staan zeven achtbanen waaronder de houten achtbaan, Tonnerre de Zeus. De nieuwste achtbaan in het park is een hangende achtbaan van B&M, OzIris.

 

parc_55rsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xine Cigoland is een klein parkje, gelegen naast een hotel.Het park is voornamelijk gericht op kinderen.Heel veel attracties biedt dit park niet, maar voor enkele uurtjes is het wel een leuk tijdverdrijf voor kinderen.Het park staat volledig in het teken van de ooievaar.

 

Printrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon La Mer de Sable is een klein park, het is gelegen in de omgeving van Parijs.In het staan enkele leuke waterbanen, waarbij nat worden een garantie is.

De Blikvanger van het park is een Wilde muis achtbaan genaamd Le Tiger Express.


 

Nigloland_logorsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Nigloland is een charmant park gelegen inde Franse champagnestreek.Het park is uiterst geschikt voor het ganse gezin, zelfs de tieners.Het park biedt een hoop geweldig leuke attracties aan, allemaal gelegen in mooie thema zones.Hun laatste aanwinst, Alpina Blitz, een mega lite achtbaan gebouwd door Mack rides, behoort tot de beste van het land.

 

Bagatellersz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Parc Bagatelle is een gezellig parkje in Frankrijk, dat niet ver gelegen is van de Belgische grens. Het bevindt zich in de regio van Pas-de-Calais, niet ver van Merlimont en Le Touquet, vlakbij de Franse kust.Het park bestaat reeds sinds 1955 en heeft een lange geschiedenis achter de rug, waarbij verschillende accenten werden gelegd doorheen die periode. Hierdoor ontstaat er een grote diversiteit die in het park aanwezig is, met enkele verouderde, charmante attractie en enkele mooi gethematiseerde nieuwe attracties.De mooiste attractie in het park is zonder twijfel Le Raft, een wilde rivier die een mooi thema meekreeg.

 

 disneyland-paris-logo-6wg1ybobrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-icon Disneyland Paris is het hoofdpark van het Disney resort in Parijs.Het park bied een enorme variëteit aan attracties aan.Meest bekende achtbanen zijn zonder twijfel Space Mountain, Big Thunder Mountain Railroad en Indiana Jones et le Temple du Péril.Ook kan je jezelf volledig onderdompelen in de sprookjeswereld, in de vele dark rides. It’s a small world, Peter Pan’s Flight, Pirates of the Caribbean en vele andere.

 

Walt_Disney_Studios_Park_new_logorsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-icon De Studios toont een wereld achter de schermen van het filmmaken. Oorspronkelijk had het park voornamelijk show-achtige attracties in het aanbod, maar vandaag biedt het ook voor sensatieliefhebbers heel wat moois.
Zo heb je The Tower of Terror, een van ’s werelds sterkst uitgewerkte vrije val attracties. Ook de achtbanen Rock ’n Rollercoaster en Crush’s Coaster zijn beslist een bezoekje waard. Ben je niet meteen op zoek naar een kick? Neem dan plaats bij Cinmagique of Moteurs Action Stunt Show, twee indrukwekkende showvoorstellingen. Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht: voor hen zijn er heel wat knappe attracties voorzien in Toon Studio en in het 2011 geopende Toy Story Playland.In 2014 voegt het park een langverwachte nieuwe attractie toe: Rattatouile.

 

44364.800rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Walygator Parc is een park met een turbulente geschiedenis.het park opende zijn deuren in 1989 onder de naam Big Bang Schtroumpf.In 1991 nam de Walibi groep het park over en veranderde de naam naar Walibi Schtroumpf.In 2003 wordt Walibi Schtroumpf verandert in Walibi Lorraine, hierbij verdwijnen ook alle smurfen uit het park.In 2007 verandert de naam opnieuw naar Walygator Parc, dit samen met vele veranderingen en een nieuwe achtbaan.

In 2010 opent de topachtbaan van het park, Monster, deze werd tweedehands aangekocht in Japan.

De eigenaars van het park leken niet echt betrouwbare mensen te zijn, en  noodgedwongen moesten zij het park opnieuw verkopen.

2014 – Dit jaar houdt het park zich vooral bezig met renoveren van het park, verschillend achterstallig onderhoud is weer in eren hersteld. ook zijn er attracties vernieuwd zoals de walyboat, de space shoot is na een aantal jaar weer open voor publiek en het park besloot de steeds maar met storing kampende Tang ‘Or uit het park te verwijderen. ook heeft het park nieuwe plannen voor de komende jaren zoals onder andere het vernieuwen van het terror house dat in 2015 weer open moet zijn voor publiek. ondanks dat walygator parc meer bezig is met het fatsoeneren van het park, opende het toch een nieuwe attractie: G-Lock, een air race van Zamperla.


 

 imagesrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Dennlys Parc is een klein park in het Franse Dennbroeucq, net over de Belgische grens.Het is een park voor gezinnen met kinderen.Het park bied twee achtbanen aan, die toegankelijk zijn voor het ganse gezin.

 

 safe_imagersz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Parc Saint Paul is een klein maar zeer populair Frans Park.Het park heeft 2 leuke PAX-coasters, Wild Train en Coaster Formule 1, en een freefalltoren Tour Descente Extreme.Verder heeft het park een heleboel familiale attracties.

147rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Walibi Sud-Ouest is een Frans park gelegen in Roquefort. De blikvanger van het park is Boomerang, een boomerang achtbaan van Vekoma.Het park biedt ook twee familiale baantjes aan, scratch en coccocinelle.De voornaamste waterattracties zijn Radja River of in Drakkar.

logo-fraispertuisrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-icon Fraispertuis City is een klein gezellig park in het Franse Jeanmnil. Het park staat helemaal in teken van de Western.Het park biedt drie achtbanen aan, eentje voor het gezin, Le Grand Canyon, een baantje van soqeut. La ronde des rondins, een zierer tivoli smaal, die het park overkocht van Parc Asterix. En tot slot de achtbaan die het meest aanzien heeft in het park, Timber Drop, een baan van S&S.Le cactus moet wel een van de uniekste droptorentjes zijn met zijn theming.

10325410_836050916409703_6435719788419236798_n 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

 Le Pal is een park voor het hele gezin.Het park biedt drie achtbanen aan, twee familiale, Azteka en Le Tigre de Sibérie en twist, een spinning coaster van Mack Rides.Met La Descente du Colorado en La rivière Canadienne biedt het ook de nodige afkoeling aan op warme dagen.Le Pal is niet enkel een pretpark, het bezit ook een groot dierenpark, waar je onder andere leeuwen, giraffen en olifanten kan ontdekken.

parc-de-la-citadelle1rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Parc les poussins is een klein park, gelegen te lille.Het park is vooral gericht op kinderen.Het park biedt een achtbaantje aan, een zogenaamde big apple.