Bezochte pretparken Nederland

logo efteling

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-iconrsz_places-mail-message-icon

De Efteling is een attractiepark in de plaats Kaatsheuvel in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.Het park is voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen, niet enkel staat er heel wat attracties, ook het sprookjesbos kan men enkele uren in vertoeven. De topattracties voor de durvers zijn Python, een achtbaan van Vekoma. met Joris en de Draak hebben ze een duelerende houten achtbaan van het Amerikaanse GCI.

 

logo duinrellrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_places-mail-message-iconrsz_google-maps-iconDuinrel is een klein, gezellig Nederlands park dat vooral bekend is omwille van ‘Tikibad’, een zeer groot overdekt waterpark.In het attractiepark zijn Splash, een supersplash en de Falcon, een Eurofighter achtbaan van het Duitse Gerstlauer de grote publiekstrekkers zijn. Ook hebben ze meer familiale achtbanen zoals  de Kikkerachtbaan en Falcon.Voor de kleineren vindt je er ook een ganse zone met attracties op hun formaat die in teken van parkmascotte Rick staan.

 

Drievliet - logorsz_home-icon rsz_google-maps-iconDrievliet is een attractiepark vooral voor jonge bezoekers. Het attractiepark kent vele attracties zoals de achtbaan Formule-X, die gebouwd werd door Mauer Sohne, de Jungle River en de Kopermijn.

bGGx7vVr_400x400rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_places-mail-message-iconrsz_google-maps-iconSlagharen is gelegen in het gelijknamige Nederlandse dorp.Het park staat vooral bekend om zijn collectie nostalgische attracties, waaronder vele van de beroemde bouwer Schwarzkopf.jarenlang was hun topachtbaan er eentje van deze bouwer uit 1979, Thunderloop, een loopingstar.Jammer genoeg zal deze na einde 2015 verdwijnen.

 

 logo_avonturenpark_hellendoornrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_places-mail-message-iconrsz_google-maps-icon Avonturenpark Hellendoorn is een klein, gezellig Nederlands pretpark, dat voornamelijk gericht is op gezinnen.
De echte durvers kunnen de Tornado trotseren, of een rit maken in de Rioolrat. De echte adrenalinejunks komen dan weer aan hun trekken in Tarantula Magica of Montezuma’s Revenge.

 


 

216rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-iconDe Valkenier is een klein, maar gezellig familieparkje in Valkenburg.Dit parkje is uiterst geschikt voor kinderen, die er uren plezier zullen beleven.

 

 logo-waarbeekrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xineDe Waarbeek is een familiepretpark gelegen bij de Twentse stad Hengelo.Het park richt zich vooral op families met kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Er zijn vijfentwintig attracties die meestal een ouderwets karakter hebben, zoals de Hully Gully. Belangrijkste trekpleister van het park is de Rodelbaan: een achtbaan die wordt beschouwd als een van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld

 

logorsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xineDippieDoe is een pretpark gelegen bij recreatiegebied Aquabest, Best, Noord-Brabant, Nederland. De attracties in het park staan zowel binnen (indoor) als buiten (outdoor). Het park richt zich vooral op families met kinderen tot 10 jaar. De mascotte van het park heet Dippie en stelt een druppel voor. Het park is sinds 2007 voor het eerst in de winter open, en heet dan Winter Dippie Doe.

 

logo (1)rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-iconJulianatoren dankt zijn naam aan de uit 1910 stammende toren die bij het pretpark staat, destijds genaamd de Prinses Juliana Toren, genoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana.Dit park is gericht op kleinere kinderen.Je vindt er tientallen attracties terug in een grappig Juul jasje.

 

186rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconToverland is een jong pretpark met een groot indoor en outdoor aanbod.Het indoorgedeelte is eerder gericht op kleinere kinderen.het buitengebied is opgedeeld in twee thema zones.Het Troy gebied: hier vind je meerdere attracties terug, waaronder een houten topachtbaan Troy, gebouwd door het Amerikaanse GCI.De Magische Vallei: hier zijn de blikvangers Dwervelwind, een spinningcoaster van Mack Rides en Djengu River, een rapid river van Hafema.

 

walibi-logorsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconWalibi Holland is het jongeren pretpark bij uitstek in Nederland.Met haar slogan #HardGaan weet je meteen dat hier alles draait om adrenaline en snelle attracties.Het park telt maar liefst 6 coasters, waaronder Goliath, Robin Hood, Express en El Condor, de allereerste SLC van Vekoma ooit.Er zijn ook voldoende kinderattracties om met je gezin een fijne dag te beleven0

 

slimpie-nu-ook-verkrijgbaar-bij-amusementenpark-tivolirsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-iconPark Tivoli of Amusementspark Tivoli is een attractiepark gelegen in Berg en Dal,Nederland. Het Park Tivoli richt zich vooral op families met jonge kinderen.Het pretpark is in de jaren dertig ontstaan als speeltuin van een naastgelegen hotel. In de loop van de tijd zijn er meerdere eigenaren geweest en is het park diverse malen uitgebreid.

 

 17857rsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-iconKinderstad is een indoor pretpark speciaal gericht op kinderen.Het park is het ganse jaar geopend.

 

logo-kleinerrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_google-maps-iconWereldtuinen Mondo Verde of kortweg Mondo Verde is een 25 hectare groot, thema- en attractiepark, gelegen in Park Gravenrode, Landgraaf. In Mondo Verde worden vooral internationale tuinen getoond met de bijbehorende cultuur. Ook kan men hier gebruik maken van een aantal attracties en worden er dieren gehouden.