Bellewaerde – Aquapark

Moederbedrijf Compagnie des Alpes heeft groen licht gegeven voor de bouw van een gloednieuw indoorwaterpark in Bellewaerde. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Opening is voorzien voor 1 juli 2019.

 

Waterpret voor jong en oud:

Bellewaerde Aquapark, dat is een spetterend avontuur voor jong en oud. Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Ook de speelzone met kantelende emmers zorgt voor heel wat spetterplezier. De allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat.

Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Ouders kunnen relaxen in de vele strandstoelen en voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

 

Wellnesszone:

Een wellnesszone is voorzien met bijhorende bubbelbaden, jacuzzi en sauna. Bezoekers zullen hiervoor niet extra moeten betalen. Dit is in de meeste andere zwemparadijzen wel het geval. Daarnaast zal de wellnesszone ook een cocktailbar bevatten, waar de bezoekers in de jacuzzi van een heerlijk drankje kunnen genieten. De wellnesszone wordt ook voorzien van speciale sfeerverlichting, waardoor er een intieme en relaxte sfeer zal zijn.

 

Waterglijbanen:

Net als Bellewaerde, wil ook Bellewaerde Aquapark ervoor zorgen dat bezoekers samen onvergetelijke momenten beleven. Blikvangers zijn de waterattracties Aquaventure en Splash Clash, die bezoekers niet alleen een comfortabele en veilige ervaring geven, maar ook zorgen voor een unieke beleving voor het ganse gezin.

In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.

Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die in spiegelbeeld naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd getoond.

Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter en eindigen 1 meter onder de grond. Hierdoor is er een totaal hoogteverschil van 13 meter. De glijbanen zijn beide gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand Maelzer. De grote bandenglijbaan Aquaventure is een volledig nieuw prototype van deze fabrikant en daarom werd er een testopstelling van deze slide gemaakt in de fabriek van Wiegand. Leuk om te weten is dat Bellewaerde ook aan de toekomst heeft gedacht. De glijbanen toren is extra groot gemaakt zodat er later nog een extra slide bij gebouwd kan worden.

Naast deze drie grote slides komen er ook nog heel wat kleinere slides in het waterpark. In elke zone zullen er slides komen gericht op elke leeftijdsgroep. Aan de achterkant van het waterpark komt nog een brede glijbaan waar je met 3 of 4 tegelijk naar beneden kan glijden.

 

Comfort:

Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een transportsysteem naar boven worden gebracht. De bezoekers zullen dus niet met de loodzware banden moeten sleuren.

Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Binnenin het zwembad komt heel wat beplanting en zelfs verschillende metershoge bomen komen binnenin het waterpark te staan. De groene beleving van Bellewaerde moet ook in het Aquapark te vinden zijn.

Er zullen twee restaurants terug te vinden zijn in Bellewaerde Aquapark. Een “droog” restaurant waar bezoekers kunnen eten zonder het waterpark te betreden en een “nat” restaurant waar je van uit het zwembad een maaltijd kan nuttigen.

 

 

Bouwupdates:

30 juni 2019: Heel wat foto’s van het waterpark

 

29 juni 2019: Alle slides

 

27 juni 2019: Heel wat foto’s van het waterpark

 

24 juni 2019: Pers opening

 

 

5 juni 2019: Beelden van binnen

 

1 juni 2019: Het waterpark wordt gevuld met water!

Klik op de link om de video te kunnen bekijken.

 

8 april 2019: De grote slides

 

 

7 april 2019: De slides zijn afgebouwd

 

 

24 maart 2019: De facade krijgt vorm

12 februari 2019: Foto’s van het werfbezoek!

11 februari 2019: Timelaps van de bouwwerkzaamheden

 

 

6 februari 2019: Bellewaerde toont eerste glijbaan

 

31 januari 2019: Eerste glijbaan wordt gebouwd!

 

8 september 2018: Stand van zaken september

[Not a valid template]

 

 

5 augustus 2018: Bart trok naar Bellewaerde en trok foto’s van de bouwplaats

[Not a valid template]

 

15 juli 2018: Bouwupdate juli

[Not a valid template]

 

31 mei 2018: Bouwupdate 

[Not a valid template]

13 mei 2018: Bouwupdate mei

[Not a valid template]

 

4 april 2018: Luchtfoto’s van de graafwerken

[Not a valid template]

 

11 maart 2018: Loopgraven ontdekt

Bij de graafwerken werden onlangs loopgraven uit de eerste wereldoorlog ontdekt. Ook wordt regelmatig munitie gevonden uit deze oorlog. Deze wordt telkens verwijderd door de ontmijningsdienst Dovo

 

6 maart 2018: De graafwerken zijn volop bezig

[Not a valid template]

 

19 januari 2018: Werkzaamheden zijn gestart

[Not a valid template]

24 november 2017: Provincie West-Vlaanderen geeft groen licht

Het Belgische park Bellewaerde kreeg groen licht van provincie West-Vlaanderen om te beginnen met de bouw van een aquapark, dat zal geopend worden in 2019. Het wordt het derde Belgische pretpark dat ook een waterpark zal uitbaten na Walibi en Plopsland De Panne.

 

19 mei 2017: Bellewaerde stelt het Aquapark voor

Moederbedrijf Compagnie des Alpes heeft groen licht gegeven voor de bouw van een gloednieuw indoorwaterpark in Bellewaerde. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. Opening is voorzien in het voorjaar van 2019.