Loopgraven ontdekt bij bouw Bellewaerde Aquapark

Bij de graafwerken voor het nieuwe waterpark dat gebouwd wordt bij Bellewaerde, werden onlangs loopgraven uit de eerste wereldoorlog ontdekt. Ook wordt regelmatig munitie gevonden uit deze oorlog.

 

Het is alom geweten dat bij Ieper heel wat oorlogsrestanten te vinden zijn, zo ook op de grond waar momenteel gebouwd wordt aan Bellewaerde Aquapark. Onlangs nog werden oude loopgraven blootgelegd.

Verder wordt er ook heel wat munitie gevonden op de bouwwerf, dit gaat van kogels tot grote artilleriemunitie, van zowel Duitse als Britse afkomst. Deze worden telkens verwijderd door de ontmijningsdienst Dovo. Voor de bouw zelf is er geen gevaar, zo werden de loopgraven ondertussen verder ontmanteld en gaat de bouw gewoon verder.

 

Bellewaerde Aquapark

Het gloednieuwe indoorwaterpark, dat Bellewaerde Aquapark zal heten, heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. De volledige site zal zo’n 3000m² groot zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden.

Zoals steeds gaat Bellewaerde op zoek naar innovatieve concepten om de bezoekers authentieke en onvergetelijke momenten samen te laten beleven. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

De werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Onlangs werd de maquette van het park voorgesteld tijdens een persevent.

 

Foto: Steve Denys