Nieuwe achtbaan Traumland auf der Bärenhöhle volledig opgebouwd

Het Duitse pretpark Traumland auf der Bärenhöhle vervangt dit jaar haar oude achtbaan Marienkäferbahn door de nieuwe achtbaan Wichtelexpress. Onlangs werd het laatste trackdeel van deze nieuwe achtbaan geplaatst.

 

Met Wichtelexpress opent het Duitse pretpark Traumland auf der Bärenhöhle een nieuwe achtbaan die gebouwd wordt door ART Engineering. De baan heeft een lengte van 210 meter en is daarmee meteen een heel stuk groter dan de oude Marienkäferbahn die het park verliet.

Onlangs werd het laatste trackdeel van deze achtbaan geplaatst.

Ook het treintje is inmiddels gearriveerd in het park.

 

Bij deze achtbaan zal alles draaien om twee Elfen: Hanni Banni en Sini Bini. Met de kabouterexpress reizen de twee door dromenland op hun verschillende avonturen. Sini Bini heeft magische kabouterglitter, waarmee de trein zelfs kan vliegen. Maar soms verspreidt hij iets te veel glitter, en dan wordt de rit wilder dan verwacht.

De oude Marienkäferbahn is opgestuurd naar de constructeur Zierer, die destijds deze Tivoli Small baan bouwde. Het is de bedoeling dat de achtbaan later nog een nieuw leven zal krijgen in een ander park.

 

Bron en foto: Traumland auf der Bärenhöhle