Nieuwe achtbaan en Wild River Rapids volledig opgebouwd in Fantasy Island

Het Engelse pretpark Fantasy Island pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Ondertussen is het laatste stukje track volledig opgebouwd van de Spinning Wild Mouse coaster. Fans zijn desondanks een beetje teleurgesteld, want ze hadden gehoopt dat het om een XXL-versie zou gaan, wat niet het geval blijkt te zijn.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen in Ingoldmells, aan de kust, is bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Toen begin februari track arriveerde van een achtbaan, werd eerst gedacht aan de terugkeer van de Spinning Coaster. Deze achtbaan was tot en met 2021 geregeld in het park terug te vinden, maar ging in de winter soms naar Winter Wonderland in London om daar als de spectaculaire indoor coaster Ice Mountain Coaster te worden opgesteld.

Al snel werd duidelijk dat het niet om de oude wilde muis achtbaan ging, maar om een gloednieuwe achtbaan. Er werd gefluisterd dat het niet zomaar een wilde muis achtbaan zou worden, maar een gloednieuwe Spinning Mouse XXL. Dit betekent dat de normale wilde muis lay-out zou worden uitgebreid met 2 extra grote drops.

Nu de achtbaan volledig is opgebouwd, zien we dat het dan toch om een normaal exemplaar gaat, tot grote teleurstelling van de fans. Toch moeten we de hoop nog niet helemaal opgeven, want geruchten spreken nu dat het XXL-gedeelte tegen de zomer zal worden toegevoegd. Zo kunnen bezoekers zich nu inwerken met de normale versie voordat het XXL-gedeelte wordt toegevoegd.

Een andere mogelijke reden zou kunnen zijn dat het XXL-gedeelte gewoon niet op tijd klaar was. De normale coaster werd immers gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon en het XXL-gedeelte zou in-house worden gemaakt in Engeland met de goedkeuring van de fabrikant. Volgens geruchten is men van plan om zelfs 5 XXL-versies te bouwen.

Naast de spinning coaster keert ook de Wild River Rapids terug naar het park. Verder werden afgelopen winter veel attracties gereviseerd, zoals de Magic en de Techno Power. Ook valt op dat er een groot gat is tussen de spinning coaster en de spinning raft, wat erop wijst dat hier hoogstwaarschijnlijk nog een nieuwe attractie tussen zal worden geplaatst.

 

Foto’s: Island Quest