Gröna Lund dient bouwaanvragen in voor grote uitbreiding van het park

Het Zweedse pretpark Gröna Lund kreeg in augustus 2022 de toestemming om een parkuitbreiding te realiseren op een nabijgelegen parkeerplaats. Onlangs heeft het park de eerste bouwaanvragen ingediend, waarbij ook nieuwe concepttekeningen zijn gedeeld.

 

Gröna Lund wil het nieuwe gebied aankleden met elementen die doen denken aan de betoverende Stockholm-tentoonstelling van 1897, die op deze plek plaatsvond. De eerste bouwaanvragen die zijn ingediend, betreffen de gebouwen die in het nieuwe deel te vinden zullen zijn.

 

“De historische connectie zal de architectuur beïnvloeden, maar we willen ook de positieve geest en vindingrijkheid vastleggen die dit tijdperk kenmerkten. Onze visie is dat de site een oase van ervaringen, entertainment, eten en wonderlijke thema’s moet zijn. We willen een plek creëren waar alle gasten vreugde en optimisme kunnen voelen – iets wat we nu meer dan ooit nodig hebben.”

Christer Fogelmarck, CEO van Parks and Resorts

 

 

Het gebied zal als blikvanger een grote achtbaan krijgen, waarover voorlopig nog geen details zijn gedeeld. Verder zien we op de nieuwe concepttekeningen een grote fontein, veel gebouwtjes voor horeca en dergelijke, en een monorail. Bezoekers zullen ook kunnen wandelen over een promenade langs het water.

Voorlopig is niet bekend wanneer men het nieuwe gebied gereed wil hebben.

 

Bron en foto’s: Gröna Lund