Uitgelicht: Freestyle – Cavallino Matto

Freestyle is een achtbaan in het Italiaanse pretpark Cavallino Matto. Deze achtbaan is ook de meest spectaculaire achtbaan in het park, want in tegenstelling tot andere achtbanen zit je hier niet neer tijdens de rit, maar beleef je ze rechtopstaand.

 

 

Freestyle werd in 2015 geopend in Cavallino Matto, maar stond voorheen al in Canada’s Wonderland waar ze tussen 1985 en 2014 als SkyRider door het leven ging. Deze achtbaan werd gebouwd door het Japanse bedrijf Togo en is van het type Stand Up Coaster.

Freestyle heeft een hoogte van 26,8 meter en een lengte van 673,6 meter, er wordt een snelheid bereikt van 82,1 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen 1 inversie, namelijk een verticale looping.

Over de baan rijden twee treintjes met telkens plek voor 24 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 140 cm groot zijn.