Eerste ontmoeting leeuw Nestor met leeuwin Maya loopt dramatisch af in Bellewaerde Park

In Bellewaerde Park gebeurde de dag na het persmoment om de nieuwe leeuwen voor te stellen iets dramatisch. Bij de eerste ontmoeting buiten tussen leeuw Nestor en leeuwin Maya liep het fataal af ondanks de meerdere pogingen van de dierenverzorgers.

 

Toen leeuw Nestor en leeuwin Maya elkaar ontmoetten liep alles goed tot beide leeuwen agressief werden en het eindigde in een gevecht waarbij Nestor in de hals van Maya beet met de spijtige afloop, Maya was niet meer te redden. Volgens experten is het geweten dat paren bij leeuwen niet eenvoudig is en ook fataal kan aflopen zoals nu gebeurd is in Bellewaerde Park.

Sinds kort behoren de leeuwen tot een kweekprogramma voor bedreigde diersoorten van de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), waar Bellewaerde Park actief aan deelneemt. Nestor, die overkwam van Zoo Antwerpen, zou samen met Maya en Numa, die overkwamen van een Tsjechische dierentuin, daar voor moeten zorgen.

 In het begin liep alles heel goed, in het binnenverblijf liep alles zoals het hoort ook al zaten er nog tralies tussen de verblijven van Nestor en Maya en Numa en volgens de dierenverzorgers was er daar ook geen teken van agressie te merken. Nadien mochten ze elk om beurt het buitenverblijf verkennen en hun geur achter laten. Na enkele dagen besloot men om Nestor en Maya samen buiten te laten, ondanks dat alles goed liep, loopt het toch fataal af laat de woordvoerder van het park weten.

 

Bron: HLN, Bellewaerde Park