S&S heeft eerste 3 spectaculaire Axis Coasters verkocht

De Amerikaanse fabrikant S&S Worldwide heeft na lang wachten eindelijk haar eerste drie baanbrekende Axis Coasters verkocht. Deze zullen alle komen in nieuwe Transformer pretparken die gebouwd moeten worden tegen 2025 in Saoedi-Arabië. De drie achtbanen krijgen elk een andere lay-out!

 

De investeringsgroep Saudi Entertainment Ventures (Seven) heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling en exploitatie van ’s werelds eerste indoor entertainmentcentra met Transformers-thema in Saoedi-Arabië. Seven is een dochteronderneming van het Public Investment Fund (PIF). De drie parken zullen komen te liggen in de hoofdstad Riyadh waar 6,5 miljoen mensen wonen, de tweede grootste stad Jeddah waar 4 miljoen mensen wonen en Dammam, waar net geen miljoen mensen wonen. Dammam is dan weer vlak bij de buurlanden Bahrein en Qatar gelegen.

De nieuwe parken worden een samenwerking tussen Seven en de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro. De locaties zullen 10.000 vierkante meter groot worden en zullen ultramoderne attracties en veel thematisering krijgen. Verder komen er merkwinkels en exclusieve merchandise en thematische F&B.

 

Axis Coasters:

Seven en Hasbro klopte aan bij heel wat westerse bedrijven voor het leveren van verschillende attracties. Op concept-arts die eerder verspreid werden konden we bijvoorbeeld al een NebulaZ-attractie van Zamperla waarnemen, maar ook een Axis Coaster van S&S Worldwide. Ondertussen heeft S&S bekendgemaakt dat er in alle 3 de parken een Axis Coaster zal gebouwd worden.

In het Transformerspark in Dammam komt een Axis Coaster met een lift hill. In Jeddah zal er eentje gebouwd worden met een triple launch, en in Riyadh komt een exemplaar met een dubbele lancering. De drie achtbanen zullen dus elk verschillend worden en niet dezelfde lay-out krijgen. Hiermee kan S&S Worldwide meteen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

 

Bron: First Drop #112 – European Coaster Club